03 jul 2015 16:32

03 jul 2015 17:31

Hovrätten: "Mordmisstänkt ska vara fortsatt häktad"

Mordet på Lisa Holm

Hovrätten beslutade på fredagen att den mordmisstänkte 35-årige mannen ska vara kvar i häktet.

– Det är ett allvarligt brott och för det ska man normalt vara häktad. Och det utredningsmaterial som presenterats för oss gör att det är sannolika skäl till att han gjort sig skyldig till det här brottet, säger Lars Friedner, hovrättsråd i Göta hovrätt i Jönköping, till TT.

Mannen häktades av tingsrätten i Skövde den 16 juni på sannolika skäl misstänkt för mord. Då häktades även hans yngre bror. De båda överklagade till hovrätten, som gick på samma linje som tingsrätten, och sedan vidare till HD som inte gav dem prövningstillstånd. Därmed stod det tidigare häktningsbeslut fast. I tisdags försattes den yngre brodern på fri fot– åklagaren ansåg att misstankarna mot honom hade försvagats. Men mot 35-åringen hade misstankarna stärkts och han omhäktades till och med den 28 juli. Men mannen, som förnekar brott, överklagade igen. Han yrkade att försättas på fri fot.

Överklagandet föredrogs inför hovrätten på fredagen och sent på eftermiddagen meddelade hovrätten att man fastställer tingsrättens beslut.

Mannen ska alltså kvarstanna i häktet.

– Det är ett allvarligt brott och för det ska man normalt vara häktad. Och det utredningsmaterial som presenterats för oss gör att det är sannolika skäl till att han gjort sig skyldig till det här brottet, säger Lars Friedner, hovrättsråd i Göta hovrätt i Jönköping, till TT.

Mannen häktades av tingsrätten i Skövde den 16 juni på sannolika skäl misstänkt för mord. Då häktades även hans yngre bror. De båda överklagade till hovrätten, som gick på samma linje som tingsrätten, och sedan vidare till HD som inte gav dem prövningstillstånd. Därmed stod det tidigare häktningsbeslut fast. I tisdags försattes den yngre brodern på fri fot– åklagaren ansåg att misstankarna mot honom hade försvagats. Men mot 35-åringen hade misstankarna stärkts och han omhäktades till och med den 28 juli. Men mannen, som förnekar brott, överklagade igen. Han yrkade att försättas på fri fot.

Överklagandet föredrogs inför hovrätten på fredagen och sent på eftermiddagen meddelade hovrätten att man fastställer tingsrättens beslut.

Mannen ska alltså kvarstanna i häktet.