05 jul 2015 21:56

05 jul 2015 21:56

Rythm Art Duo vid Kalksjön

Musik på Billingen fortsätter

Slagverksbandet Rythm Art Duo stod på scenen när det under söndagskvällen var dags för fortsättningen av Musik på Billingen i Bergs kyrka. En kväll som präglades av klingade toner, grönska och solsken.

Bergs kyrka var reservplatsen för söndagens Musik på Billingen. En reservplats som aldrig behövde användas eftersom att vädret lämpade sig ypperligt för att hålla konserten vid den tilltänkta platsen, nämligen Kalksjön i Berg. Sittandes på tältstolar och picknickfiltar var det många som njöt av de klingande tonerna från de olika slagverken. En del hade tagit med sig fikakorgen för att ta sig en kopp kaffe i den grönskande inramningen vid den lilla sjön.

Volvon räddade

Rythm Art duo består av Fredrik Duvling och Daniel Berg som spela tillsammans sedan 1992. Daniel Berg är marimbasolist och kammarmusiker och Fredrik Duvling har en bred musikalisk bakgrund. När de packade upp insåg de att de glömt en viktig ett viktigt, metalliknande, instrument.

– Så vi såg oss omkring för att se om det fanns något metallföremål i närheten, berättade Daniel Berg.

– Till slut tog vi hjälp av vaktmästarens Volvo 740, sa han och höll upp en rostig gammal fälgring.

Anlitas flitigt

Bandet får även stöd av Kulturrådet och samarbetar bland annat med Kultur i Väst och Musik i Halland. De spelar ofta på skolor och i kyrkor och anlitas av olika kammarmusikföreningar runt om i landet.

Stor erfarenhet

Daniel Berg, som är marimbasolist och kammarmusiker, kombinerar sin konsertverksamhet med undervisning och arbetar på Ljungskile Folkhögskola, Musikhögskolan i Örebro och vid Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. Fredrik Duvling är slagverkaren som fick sina första trummor redan som treåring och sedan dessa har arbetet inom bland annat Det Kongelige Teater i Köpenhamn, Göteborgs Operan, Kungliga Hovkapellet, och Göteborgs Symfoniker.

Deras skiva, Rhythm Art Duo, spelades in i det nya Radio/Tv-huset i Göteborg och är utgiven av Phono Suecia som är Sveriges ledande skivbolag för utgivning av svensk musik.

Bergs kyrka var reservplatsen för söndagens Musik på Billingen. En reservplats som aldrig behövde användas eftersom att vädret lämpade sig ypperligt för att hålla konserten vid den tilltänkta platsen, nämligen Kalksjön i Berg. Sittandes på tältstolar och picknickfiltar var det många som njöt av de klingande tonerna från de olika slagverken. En del hade tagit med sig fikakorgen för att ta sig en kopp kaffe i den grönskande inramningen vid den lilla sjön.

Volvon räddade

Rythm Art duo består av Fredrik Duvling och Daniel Berg som spela tillsammans sedan 1992. Daniel Berg är marimbasolist och kammarmusiker och Fredrik Duvling har en bred musikalisk bakgrund. När de packade upp insåg de att de glömt en viktig ett viktigt, metalliknande, instrument.

– Så vi såg oss omkring för att se om det fanns något metallföremål i närheten, berättade Daniel Berg.

– Till slut tog vi hjälp av vaktmästarens Volvo 740, sa han och höll upp en rostig gammal fälgring.

Anlitas flitigt

Bandet får även stöd av Kulturrådet och samarbetar bland annat med Kultur i Väst och Musik i Halland. De spelar ofta på skolor och i kyrkor och anlitas av olika kammarmusikföreningar runt om i landet.

Stor erfarenhet

Daniel Berg, som är marimbasolist och kammarmusiker, kombinerar sin konsertverksamhet med undervisning och arbetar på Ljungskile Folkhögskola, Musikhögskolan i Örebro och vid Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. Fredrik Duvling är slagverkaren som fick sina första trummor redan som treåring och sedan dessa har arbetet inom bland annat Det Kongelige Teater i Köpenhamn, Göteborgs Operan, Kungliga Hovkapellet, och Göteborgs Symfoniker.

Deras skiva, Rhythm Art Duo, spelades in i det nya Radio/Tv-huset i Göteborg och är utgiven av Phono Suecia som är Sveriges ledande skivbolag för utgivning av svensk musik.

  • Anna Leijon