07 jul 2015 17:30

07 jul 2015 17:38

Gripande avsked av Lisa

Många följde begravning

BEGRAVNING. Familj, släkt och vänner tog farväl av mördade Lisa Holm vid hennes begravning i Säters kyrka på tisdagen. Utanför kyrkan hade också 100-tals människor samlats för att ta avsked.

Det blev ett värdigt, men mycket gripande avsked av den 17-åriga flickan i den vackra medeltidskyrkan.

Officiant vid begravningen var prästen Lars Tullberg som i sitt griftetal tog upp hur människans ondska stack upp sitt tryne i det grönskande Blomberg, men också om att hitta en resonansbotten som lyfter oss ur mörkret.

Favoritmusik

Familjen, mamma, pappa och syster, berättade via prästen om hur Lisa föddes en lördagskväll 1998 och hur hon tidigt tyckte om att resa, om hur hon var en omtyckt kamrat, som gillade att showa för sina närmaste.

Under begravningsakten spelades musik som Lisa tyckte om: ”If i die young” av (The Band Perry), ”I was here”, (Beyonce) och ”I won't give up” (Jazon Mraz).

Som inledningsmusik spelades Tears in heaven (Eric Clapton) och akten avslutades med ”You are so beautiful” (Pretty och Fischer)

Psalm 190 och psalm 791 sjöngs.

Många närvarade

Säters kyrka har plats för 130 personer och utomhus vid parkeringen hade storbildsskärm och 100-talets sittplatser ställts i ordning. Där visades en bild av Lisa samtidigt som de närvarande kunde följa gudstjänsten via högtalare.

Det mest gripande ögonblicket var det sorgliga avskedstagandet.

Efter gudstjänsten var övriga närvarande välkomna in i kyrkan för att ta avsked.

Familjens önskan

Familjen berättade i en intervju med SLA för några veckor sedan om sin önskan att just ha en öppen begravning.

– Även om Lisa var vår känner vi att hennes död inte bara är vår sorg eller hennes släktingars, utan också en sorg för alla vänner, alla i samhället, i Skövde, i Sverige – alla kan identifiera sig med det som hänt sa familjen då.

– Det blev som föräldrarna ville. Deras önskan var att alla som ville skulle få ta farväl av Lisa på ett värdigt sätt och jag tycker att det blev så, sa kyrkoherden Bengt A Gustavsson till SLA efteråt.

Lisa Holm anmäldes saknad den 7 juni och hittades död på Kinnekulle en knapp vecka senare efter en intensiv sökinsats. En 35-årig man sitter i dag häktad som misstänkt för mord.

Det blev ett värdigt, men mycket gripande avsked av den 17-åriga flickan i den vackra medeltidskyrkan.

Officiant vid begravningen var prästen Lars Tullberg som i sitt griftetal tog upp hur människans ondska stack upp sitt tryne i det grönskande Blomberg, men också om att hitta en resonansbotten som lyfter oss ur mörkret.

Favoritmusik

Familjen, mamma, pappa och syster, berättade via prästen om hur Lisa föddes en lördagskväll 1998 och hur hon tidigt tyckte om att resa, om hur hon var en omtyckt kamrat, som gillade att showa för sina närmaste.

Under begravningsakten spelades musik som Lisa tyckte om: ”If i die young” av (The Band Perry), ”I was here”, (Beyonce) och ”I won't give up” (Jazon Mraz).

Som inledningsmusik spelades Tears in heaven (Eric Clapton) och akten avslutades med ”You are so beautiful” (Pretty och Fischer)

Psalm 190 och psalm 791 sjöngs.

Många närvarade

Säters kyrka har plats för 130 personer och utomhus vid parkeringen hade storbildsskärm och 100-talets sittplatser ställts i ordning. Där visades en bild av Lisa samtidigt som de närvarande kunde följa gudstjänsten via högtalare.

Det mest gripande ögonblicket var det sorgliga avskedstagandet.

Efter gudstjänsten var övriga närvarande välkomna in i kyrkan för att ta avsked.

Familjens önskan

Familjen berättade i en intervju med SLA för några veckor sedan om sin önskan att just ha en öppen begravning.

– Även om Lisa var vår känner vi att hennes död inte bara är vår sorg eller hennes släktingars, utan också en sorg för alla vänner, alla i samhället, i Skövde, i Sverige – alla kan identifiera sig med det som hänt sa familjen då.

– Det blev som föräldrarna ville. Deras önskan var att alla som ville skulle få ta farväl av Lisa på ett värdigt sätt och jag tycker att det blev så, sa kyrkoherden Bengt A Gustavsson till SLA efteråt.

Lisa Holm anmäldes saknad den 7 juni och hittades död på Kinnekulle en knapp vecka senare efter en intensiv sökinsats. En 35-årig man sitter i dag häktad som misstänkt för mord.