07 jul 2015 09:31

07 jul 2015 15:44

Många tog avsked av Lisa Holm

Många människor samlades  vid Säters kyrka för att under tisdagseftermiddagen delta vid begravningen av mördade Lisa Holm.

Vid parkeringen utanför kyrkan har en storbildsskärm ställts fram som visar ett fotografi av Lisa Holm. Där finns också bänkar och stolar för dem som inte får plats i kyrkan. Intresset för att närvara vid begravningen är stort. Hundratals personer är på plats utanför kyrkan.

I kyrkan finns 130 platser som i första hand  fyllts av familj  släkt och vänner. Flera olika media bevakar begravningen.

Präst vid begravningen är Lars Tullberg som känner familjen sedan många år.

– Jag kommer att berätta lite om Lisa och läsa upp en text som hennes pappa, mamma och syster skrivit. Det är tankar om hennes liv, och vad hon var intresserad av och tyckte om, sa Lars Tullberg tidigare till TT.

Familjen berättade i en intervju med SLA för några veckor sedan om sin önskan att ha en öppen begravning.

– Även om Lisa var vår känner vi att hennes död inte bara är vår sorg eller hennes släktingars, utan också en sorg för alla vänner, alla i samhället, i Skövde, i Sverige – alla kan identifiera sig med det som hänt sa familjen då.

Polisen kommer att finnas på plats då intresset väntas bli stort. Media har inte tillåtelse att gå in i kyrkan.

Personal från Röda korset och Svenska kyrkan kommer att finnas på plats för att erbjuda människor stöd.

Vid parkeringen utanför kyrkan har en storbildsskärm ställts fram som visar ett fotografi av Lisa Holm. Där finns också bänkar och stolar för dem som inte får plats i kyrkan. Intresset för att närvara vid begravningen är stort. Hundratals personer är på plats utanför kyrkan.

I kyrkan finns 130 platser som i första hand  fyllts av familj  släkt och vänner. Flera olika media bevakar begravningen.

Präst vid begravningen är Lars Tullberg som känner familjen sedan många år.

– Jag kommer att berätta lite om Lisa och läsa upp en text som hennes pappa, mamma och syster skrivit. Det är tankar om hennes liv, och vad hon var intresserad av och tyckte om, sa Lars Tullberg tidigare till TT.

Familjen berättade i en intervju med SLA för några veckor sedan om sin önskan att ha en öppen begravning.

– Även om Lisa var vår känner vi att hennes död inte bara är vår sorg eller hennes släktingars, utan också en sorg för alla vänner, alla i samhället, i Skövde, i Sverige – alla kan identifiera sig med det som hänt sa familjen då.

Polisen kommer att finnas på plats då intresset väntas bli stort. Media har inte tillåtelse att gå in i kyrkan.

Personal från Röda korset och Svenska kyrkan kommer att finnas på plats för att erbjuda människor stöd.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.