08 jul 2015 20:00

08 jul 2015 20:00

Paviljonger ställs på plats

SKULTORP: Provisorisks lösning för förskolan

Just nu pågår arbete med att placera ut de provisoriska paviljongerna som kommer fungera som förskola åt barnen som drabbades av bränderna i början av sommaren.

Ända sedan Skogens förskola eldhärjades den 8 juni har Skövde kommun arbetat med att hitta en provisorisk lösning.

– Vår ambition har hela tiden varit att hitta en lösning där barnen kan vara kvar i Skultorp och i sina vanliga grupper, skriver Gustaf Olsson, chef för sektor barn- och utbildning, på kommunens hemsida.

Avgiftsfri månad

Lösningen består av ett antal paviljonger som just nu håller på att placeras bakom Orkanvallen i nära anslutning till platsen där den nya förskolans byggs. Under sommaren är förskoleverksamheten sammanslagen och bedrivs på Backsippans förskola och senare på Svärtagårdsskolan. Verksamhen i paviljongerna beräknas komma i gång den 17 augusti. På grund av olägenheten i samband med branden så har kommunfullmäktige beslutat att juli är en avgiftsfrimånad för de med barn på Skogens förskola.

Ända sedan Skogens förskola eldhärjades den 8 juni har Skövde kommun arbetat med att hitta en provisorisk lösning.

– Vår ambition har hela tiden varit att hitta en lösning där barnen kan vara kvar i Skultorp och i sina vanliga grupper, skriver Gustaf Olsson, chef för sektor barn- och utbildning, på kommunens hemsida.

Avgiftsfri månad

Lösningen består av ett antal paviljonger som just nu håller på att placeras bakom Orkanvallen i nära anslutning till platsen där den nya förskolans byggs. Under sommaren är förskoleverksamheten sammanslagen och bedrivs på Backsippans förskola och senare på Svärtagårdsskolan. Verksamhen i paviljongerna beräknas komma i gång den 17 augusti. På grund av olägenheten i samband med branden så har kommunfullmäktige beslutat att juli är en avgiftsfrimånad för de med barn på Skogens förskola.

  • Anna Leijon