12 jul 2015 14:53

13 jul 2015 17:17

Brandorsaken är fortfarande okänd

Orsaken till branden i behandlingshemmet i Lerdala är fortfarande oklar, men händelsen rubriceras som mordbrand.

Natten till söndag startade en brand i behandlingshemmet i Lerdala. Larmet inkom till räddningstjänsten vid halv tre och branden kunde släckas tidigt på morgonen. I huset befann sig fyra boende i tonåren och två ur personalen, men samtliga kunde ta sig ur huset och ingen av dem har kommit till skada fysiskt.

Mordbrand

Polisen rubricerar händelsen som mordbrand och en utredare vid polisen i Mariestad har tilldelats ärendet. På måndagsmorgonen var orsaken till branden på behandlingshemmet ännu inte känd. Under måndagen genomfördes dock en teknisk undersökning på platsen.

– Rubriceringen blir alltid mordbrand vid bränder där människor bor eller där stora värden förstörts, säger utredningsbefälet Tony Johansson.

Roland Johansson är inre befäl på Räddningstjänsten i Östra Skaraborg och beskriver branden i behandlingshemmet som väldigt omfattande.

– Vi hade nästan 20 man på plats, och det var nätt och jämt att vi lyckades rädda huset, säger han.

Räddningstjänsten lyckades till slut, trots brandens storlek, få stopp på den vid sju på söndagsmorgonen.

Huset förstört

När branden startade gick brandlarmet i huset i gång. De boende och personalen vaknade av ljudet och kunde själva larma Räddningstjänsten. Branden började på andra våningen i huset där de boende också har sina sovrum.

På den övre våningen har det brunnit kraftigt och den är helt utbränd. Även stora delar av husets tak har förstörts i branden. Den nedre våningen klarade sig från större brandskador men även den är obrukbar för tillfället, då branden orsakade omfattande vattenskador.

Verksamheten flyttad

I villan i Lerdala drivs ett behandlingshem med plats för sex ungdomar. Verksamheten har pågått i drygt tio år och behandlingshemmets målgrupp är ungdomar med svår beteendeproblematik.

Då hela huset är obrukbart efter branden har verksamheten dock flyttats till annan plats. Inte heller de ansvariga för behandlingshemmet har några uppgifter om vad som hänt under natten, utan hänvisar till polisen.

Natten till söndag startade en brand i behandlingshemmet i Lerdala. Larmet inkom till räddningstjänsten vid halv tre och branden kunde släckas tidigt på morgonen. I huset befann sig fyra boende i tonåren och två ur personalen, men samtliga kunde ta sig ur huset och ingen av dem har kommit till skada fysiskt.

Mordbrand

Polisen rubricerar händelsen som mordbrand och en utredare vid polisen i Mariestad har tilldelats ärendet. På måndagsmorgonen var orsaken till branden på behandlingshemmet ännu inte känd. Under måndagen genomfördes dock en teknisk undersökning på platsen.

– Rubriceringen blir alltid mordbrand vid bränder där människor bor eller där stora värden förstörts, säger utredningsbefälet Tony Johansson.

Roland Johansson är inre befäl på Räddningstjänsten i Östra Skaraborg och beskriver branden i behandlingshemmet som väldigt omfattande.

– Vi hade nästan 20 man på plats, och det var nätt och jämt att vi lyckades rädda huset, säger han.

Räddningstjänsten lyckades till slut, trots brandens storlek, få stopp på den vid sju på söndagsmorgonen.

Huset förstört

När branden startade gick brandlarmet i huset i gång. De boende och personalen vaknade av ljudet och kunde själva larma Räddningstjänsten. Branden började på andra våningen i huset där de boende också har sina sovrum.

På den övre våningen har det brunnit kraftigt och den är helt utbränd. Även stora delar av husets tak har förstörts i branden. Den nedre våningen klarade sig från större brandskador men även den är obrukbar för tillfället, då branden orsakade omfattande vattenskador.

Verksamheten flyttad

I villan i Lerdala drivs ett behandlingshem med plats för sex ungdomar. Verksamheten har pågått i drygt tio år och behandlingshemmets målgrupp är ungdomar med svår beteendeproblematik.

Då hela huset är obrukbart efter branden har verksamheten dock flyttats till annan plats. Inte heller de ansvariga för behandlingshemmet har några uppgifter om vad som hänt under natten, utan hänvisar till polisen.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.