17 jul 2015 10:00

17 jul 2015 10:43

Säker väg till anställning inom vården

Sommarledighet innebär en chans för ungdomar att pröva på ett yrke de kan tänka sig i framtiden. Den som vill gå en jobbsäker framtid till mötes bör söka sig till vårdyrket, precis som Hadi Arefi och Moa Steiner.

Under sommarlovet är det många ungdomar som passar på att tjäna en krona i stället för att enbart sola och bada. Västra Götalandsregionen är en av de arbetsgivare som erbjuder ungdomar feriepraktik, en chans att prova på ett eventuellt framtida yrke utan tidigare erfarenhet eller att ersätta ordinarie personal. Praktiken finansieras av regionen och utgår från politiska beslut. I år ansökte totalt 456 ungdomar om de 53 feriepraktikplatser som erbjuds inom Skaraborgs sjukhus, SkaS.

Helt rätt

Hadi Aref från Skövde och Moa Steiner från Tidaholm är två av de som fått feriepraktik på SkaS i Skövde.

– Det här känns helt rätt för mig. Jag är glad när jag kommer hit, glad när jag är här och glad när jag går hem, säger Hadi Arefi i en pressinformation från SkaS.

Allt möjligt

Även Moa Steiner är nöjd med sin feriepraktik

– Jag får göra allt möjligt; städa, bädda sängar, göra rent kuvöser och lämna ut mat. Jag trivs med det här, säger hon.

Rätt plats

Förhoppningen med att erbjuda feriepraktik är att ungdomarna ska bli intresserade att välja ett vårdyrke i framtiden, något som Hadi kan tänka sig.

– Mitt mål är att bli läkare och känner redan nu att jag har hamnat på rätt plats.

Hadi och Moa får under sina fyra veckor som feriepraktikanter prova på fem olika områden; barnavdelning, barnmottagning, barndagvård, neonatalvårdsavdelning och lekterapi.

Under sommarlovet är det många ungdomar som passar på att tjäna en krona i stället för att enbart sola och bada. Västra Götalandsregionen är en av de arbetsgivare som erbjuder ungdomar feriepraktik, en chans att prova på ett eventuellt framtida yrke utan tidigare erfarenhet eller att ersätta ordinarie personal. Praktiken finansieras av regionen och utgår från politiska beslut. I år ansökte totalt 456 ungdomar om de 53 feriepraktikplatser som erbjuds inom Skaraborgs sjukhus, SkaS.

Helt rätt

Hadi Aref från Skövde och Moa Steiner från Tidaholm är två av de som fått feriepraktik på SkaS i Skövde.

– Det här känns helt rätt för mig. Jag är glad när jag kommer hit, glad när jag är här och glad när jag går hem, säger Hadi Arefi i en pressinformation från SkaS.

Allt möjligt

Även Moa Steiner är nöjd med sin feriepraktik

– Jag får göra allt möjligt; städa, bädda sängar, göra rent kuvöser och lämna ut mat. Jag trivs med det här, säger hon.

Rätt plats

Förhoppningen med att erbjuda feriepraktik är att ungdomarna ska bli intresserade att välja ett vårdyrke i framtiden, något som Hadi kan tänka sig.

– Mitt mål är att bli läkare och känner redan nu att jag har hamnat på rätt plats.

Hadi och Moa får under sina fyra veckor som feriepraktikanter prova på fem olika områden; barnavdelning, barnmottagning, barndagvård, neonatalvårdsavdelning och lekterapi.

  • Anna Leijon

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.