29 jul 2015 16:56

29 jul 2015 16:56

Snabba väktare

SKÖVDE: Nya uppgifter om förskolebrand

I går publicerades utdrag av ett brev till kommunen om branden på Skogens förskola. Men uppgifterna om väktarinsatsen stämmer inte, uppger väktaren till SLA.

I brevet skriver en privatperson att väktaren befann sig i Tidaholm när larmet gick, vilket gjorde att brandförloppet förlängdes med 25 minuter. Väktaren meddelar nu att de var på plats 3-5 min efter att de fick larmet, då de redan befann sig i Skövde.

De larmade räddningstjänsten direkt och påbörjade under tiden släckningen själva.

Räddningstjänsten släckte branden ca 30 minuter senare, uppger väktaren. Väktaren menar att det förekommer falsklarm på förskolor och skolor, vilket kan vara en orsak till att dessa larm inte direktkopplas.

I brevet skriver en privatperson att väktaren befann sig i Tidaholm när larmet gick, vilket gjorde att brandförloppet förlängdes med 25 minuter. Väktaren meddelar nu att de var på plats 3-5 min efter att de fick larmet, då de redan befann sig i Skövde.

De larmade räddningstjänsten direkt och påbörjade under tiden släckningen själva.

Räddningstjänsten släckte branden ca 30 minuter senare, uppger väktaren. Väktaren menar att det förekommer falsklarm på förskolor och skolor, vilket kan vara en orsak till att dessa larm inte direktkopplas.

  • Thea Mossige-Norheim