30 jul 2015 00:00

30 jul 2015 17:21

Daniel känner sig lite skakad

Har upplevt två jordskalv på 20 år

När Göteborg under onsdagskvällen drabbades av ett jordskalv som mätte upp till tre på richterskalan var det andra gången som Daniel Karlsson, 44, upplevde fenomenet.

Den första februari 1995 drabbades Skövde av ett jordskalv som uppmätte 3,8 på richterskalan. Då var Daniel Karlsson 23 år gammal och bodde i Skövde för studier och arbete på TV 4 Skaraborg.

– Jag stod i badrummet i min lägenhet och borstade tänderna när det hände och först trodde jag att det var en stor lastbil eller liknande, men jag förstod ganska fort vad det måste ha varit, säger Daniel Karlsson till SLA.

Eftersom han vid tidpunkten arbetade på TV4 Skaraborg upplevde dagen efter hur reportrar jagade information för att skapa inslag till kvällens sändning.

– Det värsta var väl någon trasig tavla eller liknande, minns han.

Uppfattade inte

20 år senare var det i onsdagskväll alltså dags igen. Daniel låg hemma och tittade på högljud actionfilm och kopplade det mullrande ljudet, han hörde, till filmen. Därför uppfattade han först inte att det var ett nytt jordskalv på gång.

– Men när nyhet började sprida sig i sociala medier förstod jag att det måste ha varit det jag hört och nu känner man sig ju lite skakad.

Den första februari 1995 drabbades Skövde av ett jordskalv som uppmätte 3,8 på richterskalan. Då var Daniel Karlsson 23 år gammal och bodde i Skövde för studier och arbete på TV 4 Skaraborg.

– Jag stod i badrummet i min lägenhet och borstade tänderna när det hände och först trodde jag att det var en stor lastbil eller liknande, men jag förstod ganska fort vad det måste ha varit, säger Daniel Karlsson till SLA.

Eftersom han vid tidpunkten arbetade på TV4 Skaraborg upplevde dagen efter hur reportrar jagade information för att skapa inslag till kvällens sändning.

– Det värsta var väl någon trasig tavla eller liknande, minns han.

Uppfattade inte

20 år senare var det i onsdagskväll alltså dags igen. Daniel låg hemma och tittade på högljud actionfilm och kopplade det mullrande ljudet, han hörde, till filmen. Därför uppfattade han först inte att det var ett nytt jordskalv på gång.

– Men när nyhet började sprida sig i sociala medier förstod jag att det måste ha varit det jag hört och nu känner man sig ju lite skakad.

  • Anna Leijon