06 aug 2015 06:00

06 aug 2015 06:00

Fler analyssvar väntas

Åklagaren förtegen om mordutredning

Den slutliga obduktionsrapporten har fortfarande inte kommit, däremot ytterligare analyssvar. Men vilken typ av analyser det handlar om vill chefsåklagare Annette Olsson inte avslöja.

Den 35-årige man som misstänks ha mördat 17-åriga Lisa Holm från Skövde omhäktades förra tisdagen av Skaraborgs tingsrätt. Mannen har allt sedan han häktades första gången den 16 juni hävdat att han är oskyldig.

Under utredningens gång har dock åklagaren hävdat att misstankarna mot mannen stärkts, det handlar framför allt om teknisk bevisning. Bland annat ska det finnas dna-spår från den misstänkte på Lisa Holms tillhörigheter. Och enligt chefsåklagare Anette Olsson kommer det fortsatt analyssvar från NFC, Nationellt forensiskt center. Men hon vill inte kommentera hur många analyser det totalt rör sig om, inte heller vilken typ.

– Det handlar om ett antal och vi har inte fått dem alla än. Vi väntar också på den slutliga obduktionsrapporten.

Om den mordmisstänkta mannen har förhörts igen vill Olsson heller inte kommentera.

– Jag har inte fler uppgifter att lämna om utredningen i nuläget.

Åtal ska vara väckt den 25 augusti. Är förundersökningen inte klar då måste åklagaren begära mannen fortsatt häktad.

Den 35-årige man som misstänks ha mördat 17-åriga Lisa Holm från Skövde omhäktades förra tisdagen av Skaraborgs tingsrätt. Mannen har allt sedan han häktades första gången den 16 juni hävdat att han är oskyldig.

Under utredningens gång har dock åklagaren hävdat att misstankarna mot mannen stärkts, det handlar framför allt om teknisk bevisning. Bland annat ska det finnas dna-spår från den misstänkte på Lisa Holms tillhörigheter. Och enligt chefsåklagare Anette Olsson kommer det fortsatt analyssvar från NFC, Nationellt forensiskt center. Men hon vill inte kommentera hur många analyser det totalt rör sig om, inte heller vilken typ.

– Det handlar om ett antal och vi har inte fått dem alla än. Vi väntar också på den slutliga obduktionsrapporten.

Om den mordmisstänkta mannen har förhörts igen vill Olsson heller inte kommentera.

– Jag har inte fler uppgifter att lämna om utredningen i nuläget.

Åtal ska vara väckt den 25 augusti. Är förundersökningen inte klar då måste åklagaren begära mannen fortsatt häktad.