06 aug 2015 10:00

06 aug 2015 15:41

P4-anställd brottsmisstänkt

Förvarade ammunition och sprängmedel

Den anställde vid P4 i Skövde som misstänks för brott mot vapenlagen hade ammunition och sprängmedel i bostaden och på ytterligare en adress. Mannen förhördes i onsdags kväll, men försattes därefter på fri fot.

Polisen genomförde under onsdagsförmiddagen en husrannsakan i Skaraborg, oklart på vilken ort, hos en man, anställd vid Skaraborgs regemente P4 i Skövde. Husrannsakan genomfördes med anledning av att mannen misstänks för brott mot vapenlagen. Vid denna husrannsakan gjordes dessutom beslag. Senare under onsdagen gjordes också en husrannsakan på en adress i Fyrbodal.

Där anträffades mannen och han greps.

Enligt polisen anträffades där misstänkt gods vilket ledde till att adressen spärrades av och man tillkallade bombtekniker.

Mannen fördes till polisstationen i Uddevalla för förhör. Senare på kvällen, efter förhöret, beslutade åklagare att mannen skulle försättas på fri fot. Men misstankarna mot honom kvarstår.

Håkan Sigurdsson bekräftar för SLA att mannen är anställd vid Skaraborgs regemente P4 i Skövde.

– Så är det, men jag är förhindrad att säga något om ärendet eftersom det råder förundersökningssekretess. Det jag kan säga är att vi har haft ett samarbete med polisen sedan det stod klart att vår anställde blev föremål för den här misstanken.

Mannen är inte avstängd från sitt arbete.

– Nej, det är han inte, men han kan inte genomför alla sina arbetsuppgifter på grund av den pågående utredningen.

Ärendet utreds av Skövdepolisen. Utredningsbefälet Magnus Karlsson säger till SLA att ärendet initierades av polisen efter att polisen fått in uppgifter som rörde fallet, varifrån vill Karlsson inte uppge.

– Jag kan inte säga så mycket om ärendet just nu, mer än att det vid husrannsakningarna visade sig att mannen olagligen förvarade både ammunition och en mindre mängd sprängmedel på de platserna.

Karlsson kan inte uppge vad mannen har sagt i förhör.

Polisen genomförde under onsdagsförmiddagen en husrannsakan i Skaraborg, oklart på vilken ort, hos en man, anställd vid Skaraborgs regemente P4 i Skövde. Husrannsakan genomfördes med anledning av att mannen misstänks för brott mot vapenlagen. Vid denna husrannsakan gjordes dessutom beslag. Senare under onsdagen gjordes också en husrannsakan på en adress i Fyrbodal.

Där anträffades mannen och han greps.

Enligt polisen anträffades där misstänkt gods vilket ledde till att adressen spärrades av och man tillkallade bombtekniker.

Mannen fördes till polisstationen i Uddevalla för förhör. Senare på kvällen, efter förhöret, beslutade åklagare att mannen skulle försättas på fri fot. Men misstankarna mot honom kvarstår.

Håkan Sigurdsson bekräftar för SLA att mannen är anställd vid Skaraborgs regemente P4 i Skövde.

– Så är det, men jag är förhindrad att säga något om ärendet eftersom det råder förundersökningssekretess. Det jag kan säga är att vi har haft ett samarbete med polisen sedan det stod klart att vår anställde blev föremål för den här misstanken.

Mannen är inte avstängd från sitt arbete.

– Nej, det är han inte, men han kan inte genomför alla sina arbetsuppgifter på grund av den pågående utredningen.

Ärendet utreds av Skövdepolisen. Utredningsbefälet Magnus Karlsson säger till SLA att ärendet initierades av polisen efter att polisen fått in uppgifter som rörde fallet, varifrån vill Karlsson inte uppge.

– Jag kan inte säga så mycket om ärendet just nu, mer än att det vid husrannsakningarna visade sig att mannen olagligen förvarade både ammunition och en mindre mängd sprängmedel på de platserna.

Karlsson kan inte uppge vad mannen har sagt i förhör.