09 aug 2015 18:00

09 aug 2015 18:57

Countrysångaren fick igång publiken

Doug Seegers konsert

I lördags anlände Nashville till Valhalls lokaler. Den nyupptäckta countrysångaren Doug Seegers återvände till Skövde och charmade förväntansfulla åskådare med sin sydstatsröst.

Med cowboyhatten på gjorde 63-åriga Doug Seegers entré på Valhalls scen tillsammans med sitt band under lördagskvällen. Stämningen bland publiken eskalerade ju mer Doug delade med sig av sina charmiga uttryck och berättelser mellan låtarna.

Genombrottets låt

Ett par låtar in i konserten började Doug berätta om hur han för drygt ett år sedan blivit upptäckt som trubadur ute på Nashvilles gator av den svenska countrysångerskan Jill Johnson. Därefter spelade han den låten hon fastnat för och som orsakade att Doug fick medverka i hennes program ”Jills Veranda” i fjol, ”Going down to the river”. Doug fick euforiska ovationer och genombrottets låt tog hela konserten till en ny och mer upprymd nivå.

Varade hela kvällen

Doug Seegers fick tillsammans med sitt band stående ovationer i slutet av konserten vilket resulterade i att de bjöd publiken på ytterligare några låtar. Även fast Doug därefter klev av scenen, var konserten inte över. Efteråt bjöd han publiken på mingel, signering och skivförsäljning.

Med cowboyhatten på gjorde 63-åriga Doug Seegers entré på Valhalls scen tillsammans med sitt band under lördagskvällen. Stämningen bland publiken eskalerade ju mer Doug delade med sig av sina charmiga uttryck och berättelser mellan låtarna.

Genombrottets låt

Ett par låtar in i konserten började Doug berätta om hur han för drygt ett år sedan blivit upptäckt som trubadur ute på Nashvilles gator av den svenska countrysångerskan Jill Johnson. Därefter spelade han den låten hon fastnat för och som orsakade att Doug fick medverka i hennes program ”Jills Veranda” i fjol, ”Going down to the river”. Doug fick euforiska ovationer och genombrottets låt tog hela konserten till en ny och mer upprymd nivå.

Varade hela kvällen

Doug Seegers fick tillsammans med sitt band stående ovationer i slutet av konserten vilket resulterade i att de bjöd publiken på ytterligare några låtar. Även fast Doug därefter klev av scenen, var konserten inte över. Efteråt bjöd han publiken på mingel, signering och skivförsäljning.

  • Stina Kinnerbäck