09 aug 2015 16:00

09 aug 2015 16:10

Helénsmässan i parken

Skövde Scoutkår sålde hantverk

Salta gurkor, hantverk, grönsaker, saft och sylt. Allt fanns på plats när det under lördagen var dags för Helénsmässan i Helénsparken.
– Vi vill hålla traditionen vid liv, säger Fredrik Ödeen.

För fjärde gången var det Skövde scoutkårs tur att arrangera Helensmässan i Helensparken.

– Vi tog ju över det här efter Sankta Helena gille och allt som allt det så är det 35-årsjubileum i år, säger Fredrik Ödeen från Skövde scoutkår.

Närproducerat

Kravet för att utställare ska få vara med på mässan är att deras produkter är antingen närodlade eller närproducerade.

– Vi tog över det här för att få in lite pengar till scoutkåren, men också för att vi vill hålla traditionen vid liv.

Bär och gurka

Irene Svensson från Källby fanns på plats och sålde sina hemmagjorda safter, sylter, marmelader, inläggningar och mycket annat som hon kokat av bär och frukter hon plockat i hemtrakten.

– Jag har hållit på med det här i 20 år och i år har det varit ett väldigt varierat år, vissa bär, som exempelvis mullbär och vildkörsbär, finns det massor av, medan bigarråer knappt vuxit alls, säger hon.

Givetvis fanns även Myrstacken på plats och sålde sin berömda saltgurka gjord på Magnus på Östers recept som är högst hemligt. Vännerna Titti Ödman och Elisabeth Karlsson kom för att få med sig ett par bitar hem.

– Det är tradition att gå hit och köpa den, säger de.

För fjärde gången var det Skövde scoutkårs tur att arrangera Helensmässan i Helensparken.

– Vi tog ju över det här efter Sankta Helena gille och allt som allt det så är det 35-årsjubileum i år, säger Fredrik Ödeen från Skövde scoutkår.

Närproducerat

Kravet för att utställare ska få vara med på mässan är att deras produkter är antingen närodlade eller närproducerade.

– Vi tog över det här för att få in lite pengar till scoutkåren, men också för att vi vill hålla traditionen vid liv.

Bär och gurka

Irene Svensson från Källby fanns på plats och sålde sina hemmagjorda safter, sylter, marmelader, inläggningar och mycket annat som hon kokat av bär och frukter hon plockat i hemtrakten.

– Jag har hållit på med det här i 20 år och i år har det varit ett väldigt varierat år, vissa bär, som exempelvis mullbär och vildkörsbär, finns det massor av, medan bigarråer knappt vuxit alls, säger hon.

Givetvis fanns även Myrstacken på plats och sålde sin berömda saltgurka gjord på Magnus på Östers recept som är högst hemligt. Vännerna Titti Ödman och Elisabeth Karlsson kom för att få med sig ett par bitar hem.

– Det är tradition att gå hit och köpa den, säger de.

  • Anna Leijon