14 aug 2015 21:35

14 aug 2015 21:38

Foto: Petra Lundgren

Clown, jonglörer och lamadjur underhöll publiken

Jonglörer, luftnummer, lamadjur och en clown. Det är något av det som Brazil Jack bjuder på i sin föreställning som nu gästar Skövde.

Cirkus Brazil Jack är i Skövde för att under två dagar, fredag kväll och lördag eftermiddag, ge föreställningar vid Billingehus. Enligt Trolle Rhodin III var det ungefär 500-600 personer i publiken under fredagskvällen. Först i kön för att komma in var Olof och Inger Lantz från Skövde med sex barnbarn: Léon, Jaquline, Novalee, Tacia, Zamantha och Elliott.

– Vi ser fram emot alltihop, hela upplevelsen. Det är live, inte tv, inte dataspel, säger Inger Lantz.

Emma och Mats Hasselqvist från Varnhem var där med barnen Alma, Gustaf, Cecilia och Oscar.

– Vi ser fram emot allt. Djur som gör konster. Och akrobaterna!

När publiken bänkat sig i cirkustältet och köpt sockervadd, popcorn och annat som hör cirkus till var det dags för föreställningen att börja. Clownen Don Christian fick publiken att skratta gott åt sina tokigheter. Därefter fick publiken ta del av jonglörerna Messoudi Brothers, Joulia Tchakanovas nummer med lamadjur och afganhundar och Simonas luftnummer.

Sedan dök Don Christian upp igen. Inför detta musikaliska nummer behövde han hjälp av en pojke i publiken. Teo Denny, 6,5 år, från Skövde, räckte upp handen och fick komma ner till manegen.

– Det var roligt. Roligast var när han ramlade, berättar Teo efteråt.

Fler bilder på sla.se

Cirkus Brazil Jack är i Skövde för att under två dagar, fredag kväll och lördag eftermiddag, ge föreställningar vid Billingehus. Enligt Trolle Rhodin III var det ungefär 500-600 personer i publiken under fredagskvällen. Först i kön för att komma in var Olof och Inger Lantz från Skövde med sex barnbarn: Léon, Jaquline, Novalee, Tacia, Zamantha och Elliott.

– Vi ser fram emot alltihop, hela upplevelsen. Det är live, inte tv, inte dataspel, säger Inger Lantz.

Emma och Mats Hasselqvist från Varnhem var där med barnen Alma, Gustaf, Cecilia och Oscar.

– Vi ser fram emot allt. Djur som gör konster. Och akrobaterna!

När publiken bänkat sig i cirkustältet och köpt sockervadd, popcorn och annat som hör cirkus till var det dags för föreställningen att börja. Clownen Don Christian fick publiken att skratta gott åt sina tokigheter. Därefter fick publiken ta del av jonglörerna Messoudi Brothers, Joulia Tchakanovas nummer med lamadjur och afganhundar och Simonas luftnummer.

Sedan dök Don Christian upp igen. Inför detta musikaliska nummer behövde han hjälp av en pojke i publiken. Teo Denny, 6,5 år, från Skövde, räckte upp handen och fick komma ner till manegen.

– Det var roligt. Roligast var när han ramlade, berättar Teo efteråt.

Fler bilder på sla.se