24 aug 2015 08:00

24 aug 2015 08:00

Hoppas på större intresse från lokala producenter

Kommunen uppmanar nu livsmedelsproducenter och leverantörer att anmäla intresse om man vill leverera produkter till kommunen.

– Vi vill öka andelen lokalt producerat livsmedel, säger kommunalrådet Leif Walterum (C).

– Det har länge varit en tydlig politisk inställning att vi bland annat vill öka andelen svenskt livsmedel i kommunen, men också andelen livsmedel från våra lokala producenter och leverantörer, säger Leif Walterum.

– Detta är inget nytt och det återfinns dessutom i de politiska programförklaringarna.

Intresseanmälan

Inför nästa livsmedelsupphandling som ska gälla från oktober 2017 uppmanar nu kommunen på sin hemsida producenter och leverantörer av enstaka produkter att höra av sig om det finns intresse för dem att erbjuda denna till kommunen.

Lunch i skolan

Kommunen skriver bland annat: ”Vill du leverera livsmedel till Skövde kommun? Är du producent och/eller leverantör av en produkt som du skulle vilja att barn får till lunch i skolan eller de äldre får njuta av till fikat på äldreboendet? För att du ska kunna leverera till kommunen måste du ha ett avtal med oss. Avtalet kommer till genom upphandling.”

– Vi skulle önska att intresset från de lokala producenterna var större. För att underlätta måste vi öppna möjligheterna för producenterna, det kan handla om samordning mellan kommuner och liknande, säger Leif Walterum..

– Vi måste använda de verktyg vi har. Vi vill gärna stötta det lokala näringslivet och ha en positiv inställning.

– Det har länge varit en tydlig politisk inställning att vi bland annat vill öka andelen svenskt livsmedel i kommunen, men också andelen livsmedel från våra lokala producenter och leverantörer, säger Leif Walterum.

– Detta är inget nytt och det återfinns dessutom i de politiska programförklaringarna.

Intresseanmälan

Inför nästa livsmedelsupphandling som ska gälla från oktober 2017 uppmanar nu kommunen på sin hemsida producenter och leverantörer av enstaka produkter att höra av sig om det finns intresse för dem att erbjuda denna till kommunen.

Lunch i skolan

Kommunen skriver bland annat: ”Vill du leverera livsmedel till Skövde kommun? Är du producent och/eller leverantör av en produkt som du skulle vilja att barn får till lunch i skolan eller de äldre får njuta av till fikat på äldreboendet? För att du ska kunna leverera till kommunen måste du ha ett avtal med oss. Avtalet kommer till genom upphandling.”

– Vi skulle önska att intresset från de lokala producenterna var större. För att underlätta måste vi öppna möjligheterna för producenterna, det kan handla om samordning mellan kommuner och liknande, säger Leif Walterum..

– Vi måste använda de verktyg vi har. Vi vill gärna stötta det lokala näringslivet och ha en positiv inställning.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.