26 aug 2015 14:30

26 aug 2015 14:30

Kommunen stöttar Skövdes pridefestival

Skövde kommun stöttar Skövde pridefestival genom att ge 129 000 kronor till Next Skövde för ett musikevenemang på Hertig Johans torg den 19 september. Pengarna tas ur kommunstyrelsens utvecklingsmedel.

– Det här gör vi för att det är ett väldigt positivt arrangemang för Skövde. Det skapar både lokal stolthet och nationell kännedom, vilket är helt i linje med hur vi vill jobba och uppfattas utåt med vision 2025, säger Katarina Jonsson, kommunstyrelsens ordförande (M).

Skövde kommun vill också visa att den står bakom de värderingar som Pride står för genom hissa prideflaggan på ett antal flaggstänger i centrala Skövde under fredag till söndag. Det innebär stadshuset, kulturhuset, resecentrum och Hertig Johans torg.

– Vi kommer också att som kommun delta i en monter under pridefestivalen, säger Katarina Jonsson.

Skövde kommun stöttar Skövde pridefestival genom att ge 129 000 kronor till Next Skövde för ett musikevenemang på Hertig Johans torg den 19 september. Pengarna tas ur kommunstyrelsens utvecklingsmedel.

– Det här gör vi för att det är ett väldigt positivt arrangemang för Skövde. Det skapar både lokal stolthet och nationell kännedom, vilket är helt i linje med hur vi vill jobba och uppfattas utåt med vision 2025, säger Katarina Jonsson, kommunstyrelsens ordförande (M).

Skövde kommun vill också visa att den står bakom de värderingar som Pride står för genom hissa prideflaggan på ett antal flaggstänger i centrala Skövde under fredag till söndag. Det innebär stadshuset, kulturhuset, resecentrum och Hertig Johans torg.

– Vi kommer också att som kommun delta i en monter under pridefestivalen, säger Katarina Jonsson.