28 aug 2015 10:46

28 aug 2015 14:52

Åtal inom kort mot narkotikaliga

Fem Skövdebor misstänks för brott

De fem misstänkta i den omfattande narkotikahärvan i Skövde som varit häktade sedan i januari är fortsatt häktade i två veckor.
– Åtalet kommer om två, kanske tre veckor, säger åklagaren Jenny Karlsson.

När polisen framgångsrikt slog till mot ett antal misstänkta i januari gjorde man ett rekordbeslag av narkotika – bland annat 40 kilo amfetamin. Sedan dess är fem personer från Skövde i åldrarna 23 till 31 år häktade.

Men nu är förundersökningen gällande den mycket omfattande narkotikahärvan inne i sitt slutskede.

– Nu är det inte mycket som återstår, säger kammaråklagare Jenny Karlsson till SLA.

De fem Skövdeborna omhäktades i onsdags – fyra av dem gick med på det utan förhandling – och nu är sista åtalsdatum satt till den 10 september.

– Åtalet kommer då eller kanske att vi begär förlängt ytterligare någon vecka.

De fem är misstänkta för grova brott gällande olika former av hantering av narkotika, i olika led och på olika sätt. En av de häktade misstänks också för narkotikasmuggling, grovt brott, då han enligt åklagaren har smugglat droger från Kina till Sverige. Det handlar också om misstankar mot de häktade som gäller grovt vapenbrott, penningtvättbrott, utpressning och olaga hot.

När polisen framgångsrikt slog till mot ett antal misstänkta i januari gjorde man ett rekordbeslag av narkotika – bland annat 40 kilo amfetamin. Sedan dess är fem personer från Skövde i åldrarna 23 till 31 år häktade.

Men nu är förundersökningen gällande den mycket omfattande narkotikahärvan inne i sitt slutskede.

– Nu är det inte mycket som återstår, säger kammaråklagare Jenny Karlsson till SLA.

De fem Skövdeborna omhäktades i onsdags – fyra av dem gick med på det utan förhandling – och nu är sista åtalsdatum satt till den 10 september.

– Åtalet kommer då eller kanske att vi begär förlängt ytterligare någon vecka.

De fem är misstänkta för grova brott gällande olika former av hantering av narkotika, i olika led och på olika sätt. En av de häktade misstänks också för narkotikasmuggling, grovt brott, då han enligt åklagaren har smugglat droger från Kina till Sverige. Det handlar också om misstankar mot de häktade som gäller grovt vapenbrott, penningtvättbrott, utpressning och olaga hot.