28 aug 2015 10:35

28 aug 2015 10:35

"Bästa läget vi kunde få"

SKÖVDE: Nya butiker på Commerce

Flera nya verksamheter öppnar i Commerce under hösten – varav en redan på lördag. Det handlar om mat, träningsartiklar, skor och telefoni. Bara en lokal är outhyrd i dagsläget, men där förs diskussioner med ett antal intressenter.

I gatuplanet på Commerce längs med Rådhusgatan har det byggts tre nya affärslokaler. I den närmast stora entrén öppnar Redfellas som har sin bas i Malmö. Franchisetagare i Skövde blir Robert Hurtig. Han tränar mycket själv och är mån om vad han äter, det vill säga råvaror utan onödiga tillsatser.

– Vi leker med gangstertemat, så det är genomgående i vår verksamhet. Maten är en kombination av skandinavisk och sydeuropeisk mat. Vi försöker eftersträva att ha det mesta ekologiskt och försöker ha så närproducerat som möjligt.

Skapar jobb

Redfellas serverar allt från frukost till kvällsmat och etableringen skapar nya jobb i Skövde. Det handlar om sju eller åtta personer som kommer att jobba förutom Robert Hurtig.

Antalet sittplatser i restaurangen blir drygt 30. Preliminärt öppningsdatum är den 17 september.

Inriktning hälsa

I lokalen bredvid öppnar Gymgrossisten den 29 augusti och där är Åsa Zandelin butikschef.

– Det är en butik med inriktning mot hälsa. Det har utvecklats, det är inte bara proteinburkar med tre smaker längre. Utan man försöker se helheten, från nybörjare och elittränande till folk som gillar att baka nyttigt.

Åsa Zandelin fick frågan om hon ville driva en butik i Falköping, då förslog hon Skövde.

– Då började de att leta lokal och jag fick frågan: Fungerar Commerce? Då sa jag att det var det bästa läget vi kunde få. Jag gillar att vi har en egen entré, dagsljus och turligt nog att vi fick restaurangen bredvid oss som går i samma tecken. Två hälsogrejer.

300 personer ansökte om att få jobba i butiken. Åsa Zandelin valde ut två med olika bakgrund, en personlig tränare och en med kampsportsbakgrund.

För en dialog

I den tredje butikslokalen är det nagelsalongen Center Nail, som i dag finns inne på Commerce, som ska ha sin verksamhet.

– De har en lite mindre lokal i dag så de ska utöka verksamheten, berättar Anders Nilsson, biträdande centrumchef på Commerce som ägs av Diligentia.

Det innebär att nagelsalongens tidigare lokal i köpcentrumet blir ledig och där öppnar Tele 2. Några exakta datum för öppning finns inte, men troligen rör det sig om början respektive slutet av oktober enligt Anders Nilsson. På andra våning öppnar skobutiken Scorett, preliminärt den 24 september.

En lokal finns kvar att hyra i Commerce och det är lokalen där videospelsbutiken Game fanns tidigare. Det är inte klart vad som flyttar in där.

– Vi för dialog med ett antal intressenter, säger Anders Nilsson.

I gatuplanet på Commerce längs med Rådhusgatan har det byggts tre nya affärslokaler. I den närmast stora entrén öppnar Redfellas som har sin bas i Malmö. Franchisetagare i Skövde blir Robert Hurtig. Han tränar mycket själv och är mån om vad han äter, det vill säga råvaror utan onödiga tillsatser.

– Vi leker med gangstertemat, så det är genomgående i vår verksamhet. Maten är en kombination av skandinavisk och sydeuropeisk mat. Vi försöker eftersträva att ha det mesta ekologiskt och försöker ha så närproducerat som möjligt.

Skapar jobb

Redfellas serverar allt från frukost till kvällsmat och etableringen skapar nya jobb i Skövde. Det handlar om sju eller åtta personer som kommer att jobba förutom Robert Hurtig.

Antalet sittplatser i restaurangen blir drygt 30. Preliminärt öppningsdatum är den 17 september.

Inriktning hälsa

I lokalen bredvid öppnar Gymgrossisten den 29 augusti och där är Åsa Zandelin butikschef.

– Det är en butik med inriktning mot hälsa. Det har utvecklats, det är inte bara proteinburkar med tre smaker längre. Utan man försöker se helheten, från nybörjare och elittränande till folk som gillar att baka nyttigt.

Åsa Zandelin fick frågan om hon ville driva en butik i Falköping, då förslog hon Skövde.

– Då började de att leta lokal och jag fick frågan: Fungerar Commerce? Då sa jag att det var det bästa läget vi kunde få. Jag gillar att vi har en egen entré, dagsljus och turligt nog att vi fick restaurangen bredvid oss som går i samma tecken. Två hälsogrejer.

300 personer ansökte om att få jobba i butiken. Åsa Zandelin valde ut två med olika bakgrund, en personlig tränare och en med kampsportsbakgrund.

För en dialog

I den tredje butikslokalen är det nagelsalongen Center Nail, som i dag finns inne på Commerce, som ska ha sin verksamhet.

– De har en lite mindre lokal i dag så de ska utöka verksamheten, berättar Anders Nilsson, biträdande centrumchef på Commerce som ägs av Diligentia.

Det innebär att nagelsalongens tidigare lokal i köpcentrumet blir ledig och där öppnar Tele 2. Några exakta datum för öppning finns inte, men troligen rör det sig om början respektive slutet av oktober enligt Anders Nilsson. På andra våning öppnar skobutiken Scorett, preliminärt den 24 september.

En lokal finns kvar att hyra i Commerce och det är lokalen där videospelsbutiken Game fanns tidigare. Det är inte klart vad som flyttar in där.

– Vi för dialog med ett antal intressenter, säger Anders Nilsson.