28 aug 2015 21:49

29 aug 2015 09:59

Foto: Roland Svensson

Hungriga besökare fyllde kyrkparken

MATFESTIVALEN: Käk av alla dess slag

Hamburgare, ostron, friterad banan med glass, älgkebab eller pannkakor med sylt och grädde? Det fanns gott om mat att välja mellan när årets upplaga av Matfestivalen drog i gång under fredagen.

Den 26:e Matfestivalen i Skövde inleddes med öppnandet av saluhallen på Hertig Johans torg. Därefter följde ett välfyllt program med stort fokus på just mat och senare på dagen serverade 23 stycken tält mat av alla dess slag i kyrkparken.

– Det är så trevligt att träffa mycket folk, och mysigt att gå runt och testa olika maträtter i tälten. För det är ju mycket det som det handlar om, säger Kristina Wernvik som inledde Matfestivalen med miniburgare och coleslaw från Husaren.

Nacho och banan

Alvin och Carl Sunnliden och Sandra Ankarbjörk inledde i stället med varsin nachostallrik som de betygsatte. Alvin tyckte bäst om rätten och belönade den med nio av tio poäng, medan Carl och Sandra gav sju, respektive sex poäng.

Mor och dotter, Maria och Louise Johansson, åt kolgrillad entrecote och vildsvinskebab, men sparade den bästa rätten till sist:

– Friterad banan så klart!

Utökat barnområde

Förra årets succé, SLA:s barnområde, expanderade utbudet till årets festival.

– Vi har utökat med både fiskedamm, teaterföreställningar, samt att ambulansen visar upp sin bil och utrustning, säger SLA:s marknadschef Emma Karlsson.

För en kupong serverades festis, pannkakor med sylt och grädde, och glass till efterrätt.

– En perfekt barnmeny!

Den 26:e Matfestivalen i Skövde inleddes med öppnandet av saluhallen på Hertig Johans torg. Därefter följde ett välfyllt program med stort fokus på just mat och senare på dagen serverade 23 stycken tält mat av alla dess slag i kyrkparken.

– Det är så trevligt att träffa mycket folk, och mysigt att gå runt och testa olika maträtter i tälten. För det är ju mycket det som det handlar om, säger Kristina Wernvik som inledde Matfestivalen med miniburgare och coleslaw från Husaren.

Nacho och banan

Alvin och Carl Sunnliden och Sandra Ankarbjörk inledde i stället med varsin nachostallrik som de betygsatte. Alvin tyckte bäst om rätten och belönade den med nio av tio poäng, medan Carl och Sandra gav sju, respektive sex poäng.

Mor och dotter, Maria och Louise Johansson, åt kolgrillad entrecote och vildsvinskebab, men sparade den bästa rätten till sist:

– Friterad banan så klart!

Utökat barnområde

Förra årets succé, SLA:s barnområde, expanderade utbudet till årets festival.

– Vi har utökat med både fiskedamm, teaterföreställningar, samt att ambulansen visar upp sin bil och utrustning, säger SLA:s marknadschef Emma Karlsson.

För en kupong serverades festis, pannkakor med sylt och grädde, och glass till efterrätt.

– En perfekt barnmeny!