29 aug 2015 12:57

29 aug 2015 12:57

Kontantkort löser bidragsutbelaning

Socialnämnden godkänner att förvaltningen får använda ett särskilt kontantkort för utbetalningar av bidrag eller stöd till privatpersoner.

Det är en liten grupp av personer som saknar bankkonto eller bankkort dit bidragen kan betalas ut. De har tidigare kunnat få ut pengarna via rekvisitioner eller genom att hämta ut kontanter på banker.

När bankerna slutat med kontanter stängs den möjligheten. Nu kommer förvaltningen istället använda särskilda kontantkort som laddas med aktuell summa. Via bankomater kan de bidragsberättigade få ut sina kontanter i ett uttag.

Det är en liten grupp av personer som saknar bankkonto eller bankkort dit bidragen kan betalas ut. De har tidigare kunnat få ut pengarna via rekvisitioner eller genom att hämta ut kontanter på banker.

När bankerna slutat med kontanter stängs den möjligheten. Nu kommer förvaltningen istället använda särskilda kontantkort som laddas med aktuell summa. Via bankomater kan de bidragsberättigade få ut sina kontanter i ett uttag.