29 aug 2015 18:16

29 aug 2015 18:19

Foto: Erica Augustsson

Mässan i Valhall: en delikatess

MATFESTIVALEN: Vin- och delikatessmässa

Samtidigt som Kyrkparken har varit fylld av maträtter av alla dess slag under helgens Matfestival, har Valhall under två dagar fyllts av delikatesser och viner.

Vin- och delikatessmässan arrangerades för femte året i Skövde, i samband med Matfestivalen.

Hundratals sorter av vin, öl, cider och alkoholfria drycker från världens alla hörn kunde provsmakas och köpas.

Även delikatesser som ostar, oliver, choklad, bröd, oljor och andra såväl svenska som utländska godsaker fanns till försäljning för Matfestivalens finsmakare.

Förstklassigt

Mariestadsborna Kristina och Hasse Nordlander var på plats på mässan för att testa alla förstaklassiga smaker.

– Vi passar på att köpa på oss en hel del, säger Kristin som speciellt var ute efter balsamvinäger, oljor och goda viner.

– Sådant som inte finns i vanliga affärer är extra roligt att hitta här, säger hon.

Viktigt för Skövde

– Det är viktigt för Skövde att detta får växla och bli en minnesvärd upplevelse för besökarna, säger Claes Carlehed från Spanska deli i Tibro.

– Dessutom är det trevligt att möta kunder. På det här sättet får man mycket feedback, säger han.

Mässans betydelse för Skövde var inte heller Håkan Larsson från Grönsakshuset eller Albert Khalaf från restaurang Sällskapet sena att poängtera.

– Det är otroligt viktigt att få hit folk för att få en levande stad, menar Håkan.

– Och så är det roligt att visa besökarna vad Skövde har att erbjuda här, säger Albert.

Och belåtenheten kring mässans utbud var stor från besökarna.

– Vi är nyfikna på det mesta och smakar på en hel del olika. Sen får vi se vad som faller oss i smaken och vad som får följa med oss hem, säger Agneta och Hans Sterner som är nöjda med mässan upplägg:

– Det är trevligt att mat och viner är utspridda och blandade på det här sättet, säger de.

Vin- och delikatessmässan arrangerades för femte året i Skövde, i samband med Matfestivalen.

Hundratals sorter av vin, öl, cider och alkoholfria drycker från världens alla hörn kunde provsmakas och köpas.

Även delikatesser som ostar, oliver, choklad, bröd, oljor och andra såväl svenska som utländska godsaker fanns till försäljning för Matfestivalens finsmakare.

Förstklassigt

Mariestadsborna Kristina och Hasse Nordlander var på plats på mässan för att testa alla förstaklassiga smaker.

– Vi passar på att köpa på oss en hel del, säger Kristin som speciellt var ute efter balsamvinäger, oljor och goda viner.

– Sådant som inte finns i vanliga affärer är extra roligt att hitta här, säger hon.

Viktigt för Skövde

– Det är viktigt för Skövde att detta får växla och bli en minnesvärd upplevelse för besökarna, säger Claes Carlehed från Spanska deli i Tibro.

– Dessutom är det trevligt att möta kunder. På det här sättet får man mycket feedback, säger han.

Mässans betydelse för Skövde var inte heller Håkan Larsson från Grönsakshuset eller Albert Khalaf från restaurang Sällskapet sena att poängtera.

– Det är otroligt viktigt att få hit folk för att få en levande stad, menar Håkan.

– Och så är det roligt att visa besökarna vad Skövde har att erbjuda här, säger Albert.

Och belåtenheten kring mässans utbud var stor från besökarna.

– Vi är nyfikna på det mesta och smakar på en hel del olika. Sen får vi se vad som faller oss i smaken och vad som får följa med oss hem, säger Agneta och Hans Sterner som är nöjda med mässan upplägg:

– Det är trevligt att mat och viner är utspridda och blandade på det här sättet, säger de.