30 aug 2015 18:51

31 aug 2015 06:46

"Festligt, folkligt och lugnt..."

Av de hittills 26 Matfestivaler som arrangerats i Skövde, benämns årets som en av de bästa.

– Det är helt klart en lagseger, säger evenemangschefen Henrik Berggren.

Fyra anmälningar om misshandel, men ingen som skedde inom något av de tre festivalområdena, och 19 omhändertaganden, varav en person var under 18 år.

– Vårt fokus har vart att göra det så bra som möjligt för så många som möjligt, säger Stefan Broberg, polisinsatschef om helgen.

– Det har varit färre omhändertaganden än förra året och ungdomsfylleriet har varit en ickefråga.

– Min personliga uppfattning är att det har varit en trevlig stämning, säger han.

Lagseger

Även arrangörerna Next Skövde är nöjda med årets Matfestival.

– Sammantaget är vi jättenöjda, konstaterar evenemangschefen Henrik Berggren.

– Årets festival har bjudit på en bra mix. Blandad matmeny och blandad underhållning, och med tre festivalområden som alla har fungerat bra och haft god stämning, säger han.

Next Skövde klassar årets festival som en av de bättre, men funderar redan på saker att förändra till nästa år.

– Det är inget som inte har känts bra, men det finns alltid lite saker att skruva på, säger Henrik och fortsätter:

– Vi ska titta på scenområdet till nästa år, och på flöden med entréer och annat.

Vid fjolårets jättesatsning under 25-årsjubileet ökade festivalen för första gången på flera år, men redan nu tror arrangörerna att årets siffror blir ännu bättre.

– Vi tror att det kan röra sig mellan 45 och 50 000 besökare, säger Maria Holmén, men poängterar att det först är om några veckor som det finns en tydligare bild.

– Inför nästa år ska vi jobba vidare på vad folk vill ha, vilket är ett brett utbud och varierad underhållning, säger Henrik som sammanfattar årets festival som en lagseger.

Mattias blev favorit

Andra segrare utsågs under lördagseftermiddagen när en jury presenterade sina favoriter.

Priset för bästa interiör gick till Knistad herrgård. Roser event och catering utsågs till dem som gav bäst service och priset för helgens bästa matupplevelse gick till Mattiasmat.

De sistnämnda fick även ta emot besökarnas pris för bästa restaurang.

– Besökarnas pris är det bästa man kan få, säger Mattias Hägg.

– Alla har slitit så hårt och verkligen gjort sitt yttersta här under helgen, tillägger Martin Knutas.

Maten som serverades i besökarnas favorittält var fisk- och skaldjurssoppa, halv-special och skogsbärsmousse på browniebotten.

Fyra anmälningar om misshandel, men ingen som skedde inom något av de tre festivalområdena, och 19 omhändertaganden, varav en person var under 18 år.

– Vårt fokus har vart att göra det så bra som möjligt för så många som möjligt, säger Stefan Broberg, polisinsatschef om helgen.

– Det har varit färre omhändertaganden än förra året och ungdomsfylleriet har varit en ickefråga.

– Min personliga uppfattning är att det har varit en trevlig stämning, säger han.

Lagseger

Även arrangörerna Next Skövde är nöjda med årets Matfestival.

– Sammantaget är vi jättenöjda, konstaterar evenemangschefen Henrik Berggren.

– Årets festival har bjudit på en bra mix. Blandad matmeny och blandad underhållning, och med tre festivalområden som alla har fungerat bra och haft god stämning, säger han.

Next Skövde klassar årets festival som en av de bättre, men funderar redan på saker att förändra till nästa år.

– Det är inget som inte har känts bra, men det finns alltid lite saker att skruva på, säger Henrik och fortsätter:

– Vi ska titta på scenområdet till nästa år, och på flöden med entréer och annat.

Vid fjolårets jättesatsning under 25-årsjubileet ökade festivalen för första gången på flera år, men redan nu tror arrangörerna att årets siffror blir ännu bättre.

– Vi tror att det kan röra sig mellan 45 och 50 000 besökare, säger Maria Holmén, men poängterar att det först är om några veckor som det finns en tydligare bild.

– Inför nästa år ska vi jobba vidare på vad folk vill ha, vilket är ett brett utbud och varierad underhållning, säger Henrik som sammanfattar årets festival som en lagseger.

Mattias blev favorit

Andra segrare utsågs under lördagseftermiddagen när en jury presenterade sina favoriter.

Priset för bästa interiör gick till Knistad herrgård. Roser event och catering utsågs till dem som gav bäst service och priset för helgens bästa matupplevelse gick till Mattiasmat.

De sistnämnda fick även ta emot besökarnas pris för bästa restaurang.

– Besökarnas pris är det bästa man kan få, säger Mattias Hägg.

– Alla har slitit så hårt och verkligen gjort sitt yttersta här under helgen, tillägger Martin Knutas.

Maten som serverades i besökarnas favorittält var fisk- och skaldjurssoppa, halv-special och skogsbärsmousse på browniebotten.