03 sep 2015 10:46

03 sep 2015 10:47

Ledsagare får gå med gratis

SKÖVDE

Skövde kommun inför ett ”pluspolarekort” för personer med funktionshinder.

Det innebär att personer med funktionshinder och som har behov av assistent, ledsagare eller kontaktperson nu får möjlighet att gratis ta med sig en person på arrangemang hos kultur- och fritidsförvaltningen. De med kortet betalar själva entré, men få nu möjlighet att gratis ta med en person som rent sällskap. Syftet är att underlätta till fritidsaktiviteter för den här gruppen.

Skövde kommun inför ett ”pluspolarekort” för personer med funktionshinder.

Det innebär att personer med funktionshinder och som har behov av assistent, ledsagare eller kontaktperson nu får möjlighet att gratis ta med sig en person på arrangemang hos kultur- och fritidsförvaltningen. De med kortet betalar själva entré, men få nu möjlighet att gratis ta med en person som rent sällskap. Syftet är att underlätta till fritidsaktiviteter för den här gruppen.