03 sep 2015 18:52

03 sep 2015 19:20

Lindgren ny vd i Balthazar Science Center AB

Lisa Lindgren, varumärkesstrateg på Skövde kommun, blir ny vd för det kommunala bolaget Balthazar Science Center AB från och med 1 december.

Bolagets styrelse fattade beslutet om tillsättningen under torsdagen.

Den nya vd:n, som efterträder Linda Höft som slutade i maj tidigare i år, hämtas från kommunens näringslivsenhet. Lisa Lindgren kommer närmast från posten som varumärkesstrateg vid Skövde kommun.

Hon tidigare även verkat som marknadschef vid Skara Sommarland.

- Att få möjligheten att förädla och förstärka arbetet med att väcka intresse och upptäckarlust för teknik och naturvetenskap på Balthazars Science Center känns fantastiskt roligt och utmanande. Det skall vara lustfyllt att upptäcka och experimentera, vi ser stora möjligheter att nu utveckla vårt erbjudande och innehåll till en bredare målgrupp och öka besöksvolymen, säger Lisa Lindgren i ett pressmeddelande.

Enligt bolagets ordförande Leif Walterum (C) befinner sig Balthazar i ett spännande läge med en rekordnotering när det gäller antal besökare i somras.

- Dessutom ser vi att intresset för teknik och naturvetenskap växer, Skövde kommun har långsiktigt valt att investera i Balthazar Science Center AB som en viktig och tydlig samhällsaktör. Styrelsen är övertygad om att Lisa Lindgrens erfarenheter, profil och lokala kännedom kommer bidra till att ytterligare stärka bolaget, säger Walterum (C).

 

Bolagets styrelse fattade beslutet om tillsättningen under torsdagen.

Den nya vd:n, som efterträder Linda Höft som slutade i maj tidigare i år, hämtas från kommunens näringslivsenhet. Lisa Lindgren kommer närmast från posten som varumärkesstrateg vid Skövde kommun.

Hon tidigare även verkat som marknadschef vid Skara Sommarland.

- Att få möjligheten att förädla och förstärka arbetet med att väcka intresse och upptäckarlust för teknik och naturvetenskap på Balthazars Science Center känns fantastiskt roligt och utmanande. Det skall vara lustfyllt att upptäcka och experimentera, vi ser stora möjligheter att nu utveckla vårt erbjudande och innehåll till en bredare målgrupp och öka besöksvolymen, säger Lisa Lindgren i ett pressmeddelande.

Enligt bolagets ordförande Leif Walterum (C) befinner sig Balthazar i ett spännande läge med en rekordnotering när det gäller antal besökare i somras.

- Dessutom ser vi att intresset för teknik och naturvetenskap växer, Skövde kommun har långsiktigt valt att investera i Balthazar Science Center AB som en viktig och tydlig samhällsaktör. Styrelsen är övertygad om att Lisa Lindgrens erfarenheter, profil och lokala kännedom kommer bidra till att ytterligare stärka bolaget, säger Walterum (C).