04 sep 2015 11:00

04 sep 2015 12:12

Vittnen har hört av sig

Söker fler vittnen till misstänkt våldtäkt

Polisen efterlyste i dagarna vittnen gällande ett våldtäktsärende i Skövde.

– Personer som har gjort iakttagelser i området har hört av sig, men vi söker fler vittnen, säger polisen Niklas Lindström.

En ung kvinna anmälde till polisen att hon utsatts för våldtäkt i centrala Skövde natten till söndagen för snart en vecka sedan, någon gång mellan midnatt och klockan ett. Övergreppet ska ha inletts vid varuintaget bakom Helenaskolan och senare fortsatt på Rotegatan dit kvinnan tog sig via tunneln vid Garpaparken. Den misstänkte gärningsmannen, en 16-åring, ska ha följt efter henne när hon flydde från Helenaskolan. Polisen gick tidigare i veckan ut i media och sökte vittnen till gärningen.

Kvinnan skrek på hjälp

Man ville komma i kontakt med alla som hade gjort iakttagelser som kunde sättas i samband med händelsen, men framför allt sökte polisen efter två vittnen. Det var de som skulle ha hört kvinnan skrika på hjälp, de ropade tillbaka och frågade vad som hände, men kvinnan hindrades då av 16-åringen att svara. I stället ska 16-åringen ha ropat till dem att det inte var någonting som hände och vittnena gick då vidare.

– Just de två har inte hört av sig, vilket vi fortfarande hoppas att de ska göra, säger Niklas Lindström, utredare vid polisens enhet för grova brott.

– Däremot har en handfull andra personer kontaktat oss. De har gjort iakttagelser i området, men jag vill inte gå in på vad de uppgett.

Men polisen söker fler vittnen.

– Det handlar om ett utdraget händelseförlopp så det är en del att gå igenom.

Utredningen fortsätter nu med fler förhör, först med målsäganden men också med den misstänkte 16-åringen och vittnena. 16-åringen är fortsatt misstänkt för brott, men är inte anhållen. Eftersom han är så ung är han omhändertagen av de sociala myndigheterna.

En ung kvinna anmälde till polisen att hon utsatts för våldtäkt i centrala Skövde natten till söndagen för snart en vecka sedan, någon gång mellan midnatt och klockan ett. Övergreppet ska ha inletts vid varuintaget bakom Helenaskolan och senare fortsatt på Rotegatan dit kvinnan tog sig via tunneln vid Garpaparken. Den misstänkte gärningsmannen, en 16-åring, ska ha följt efter henne när hon flydde från Helenaskolan. Polisen gick tidigare i veckan ut i media och sökte vittnen till gärningen.

Kvinnan skrek på hjälp

Man ville komma i kontakt med alla som hade gjort iakttagelser som kunde sättas i samband med händelsen, men framför allt sökte polisen efter två vittnen. Det var de som skulle ha hört kvinnan skrika på hjälp, de ropade tillbaka och frågade vad som hände, men kvinnan hindrades då av 16-åringen att svara. I stället ska 16-åringen ha ropat till dem att det inte var någonting som hände och vittnena gick då vidare.

– Just de två har inte hört av sig, vilket vi fortfarande hoppas att de ska göra, säger Niklas Lindström, utredare vid polisens enhet för grova brott.

– Däremot har en handfull andra personer kontaktat oss. De har gjort iakttagelser i området, men jag vill inte gå in på vad de uppgett.

Men polisen söker fler vittnen.

– Det handlar om ett utdraget händelseförlopp så det är en del att gå igenom.

Utredningen fortsätter nu med fler förhör, först med målsäganden men också med den misstänkte 16-åringen och vittnena. 16-åringen är fortsatt misstänkt för brott, men är inte anhållen. Eftersom han är så ung är han omhändertagen av de sociala myndigheterna.