10 sep 2015 12:10

10 sep 2015 12:41

Barnet skrek i panik hos tandläkaren

Barnet skrek av smärta och var helt panikslaget när två tandläkare turades om att dra ut en tand. Nu har mamman anmält behandlingen och säger att barnet utöver en enorm tandläkarskräck även har fått sömnsvårigheter.

Det sjuåriga barnet var först hos tandläkaren och drog ut ett par mjölktänder utan problem. Mamman hade upptäckt att barnet även hade ett hål i en kindtand men eftersom tandläkaren inte sa någonting om detta tänkte mamman att det inte kunde vara så farligt. Men snart fick barnet väldigt ont och vid ett nytt besök hos tandläkare lagades tanden. Behandlingen var mycket smärtsam för barnet, säger mamman.

Snart upptäckte föräldern ett annat stort hål som ingen nämnt. Och det var också när den tanden skulle dras ut som det blev riktigt obehagligt och det är därför som mamman nu har anmält behandlingen till Inspektionen för vård och omsorg, IVO.

Smärta trots bedövning

Tandläkaren bedövade flera gånger, men barnet kände ändå smärta. ”Tandläkaren hävdar att det är omöjligt och börjar dra ut tanden ändå. Barnet skriker i fullständig panik och smärta”, säger föräldern i anmälan. Mamman ber dem sluta, barnet har panik, gråter och hyperventilerar. Till slut kan hon övertala barnet att på nytt ta plats i stolen.

Det blir mer bedövning, men barnet säger sig fortfarande känna smärta. Ytterligare en tandläkare hämtas. ”Denne säger till barnet att han bara ska känna på tanden och att barnet ska vifta med handen om det gör ont så slutar han direkt”. Barnet skriker i panik, viftar hysteriskt men tandläkaren fortätter ändå tills tanden är ute. Barnet gråter och är helt förstört.

Tandläkarskräck

I anmälan säger mamman att denna upplevelse har lett till en enorm tandläkarskräck hos barnet och trots att ytterligare hål upptäckts vägrar barnet att låta någon undersöka.

Barnet har också fått sömnsvårigheter. Mamman anmäler i första hand hur barnet behandlades vid utdragningen, men även att det fanns i hål i tänderna som ingen sade något om.

Det sjuåriga barnet var först hos tandläkaren och drog ut ett par mjölktänder utan problem. Mamman hade upptäckt att barnet även hade ett hål i en kindtand men eftersom tandläkaren inte sa någonting om detta tänkte mamman att det inte kunde vara så farligt. Men snart fick barnet väldigt ont och vid ett nytt besök hos tandläkare lagades tanden. Behandlingen var mycket smärtsam för barnet, säger mamman.

Snart upptäckte föräldern ett annat stort hål som ingen nämnt. Och det var också när den tanden skulle dras ut som det blev riktigt obehagligt och det är därför som mamman nu har anmält behandlingen till Inspektionen för vård och omsorg, IVO.

Smärta trots bedövning

Tandläkaren bedövade flera gånger, men barnet kände ändå smärta. ”Tandläkaren hävdar att det är omöjligt och börjar dra ut tanden ändå. Barnet skriker i fullständig panik och smärta”, säger föräldern i anmälan. Mamman ber dem sluta, barnet har panik, gråter och hyperventilerar. Till slut kan hon övertala barnet att på nytt ta plats i stolen.

Det blir mer bedövning, men barnet säger sig fortfarande känna smärta. Ytterligare en tandläkare hämtas. ”Denne säger till barnet att han bara ska känna på tanden och att barnet ska vifta med handen om det gör ont så slutar han direkt”. Barnet skriker i panik, viftar hysteriskt men tandläkaren fortätter ändå tills tanden är ute. Barnet gråter och är helt förstört.

Tandläkarskräck

I anmälan säger mamman att denna upplevelse har lett till en enorm tandläkarskräck hos barnet och trots att ytterligare hål upptäckts vägrar barnet att låta någon undersöka.

Barnet har också fått sömnsvårigheter. Mamman anmäler i första hand hur barnet behandlades vid utdragningen, men även att det fanns i hål i tänderna som ingen sade något om.