10 sep 2015 10:48

10 sep 2015 13:00

Polisen hittade tjuvgömma i skogen

En polispatrull blev misstänksam utifrån vissa gjorda observationer, detta ledde patrullen till en tjuvgömma i skogen. Där återfanns bland annat två kompletta strålkastarinsatser som förmodligen hörrör från stölder i Skövde.

Ett flertal Volvobilar i området kring Lerdalavägen i Skövde utsattes för stölder natten mellan söndagen och måndagen. Gärningsmännen lyckades utan att bli upptäcka montera loss hela strålkastarinsatser på de nya Volvobilarna, SLA berättade om stölderna tidigare i veckan. Polisen hade inga tydliga spår efter gärningsmännen som agerat ”proffsigt” och inte orsakat andra skador på bilarna. Det kändes som svårlösta stölder.

Men nu har åtminstone två kompletta strålkastarinsatser hittats i skogen. Tony Johansson, utredningsbefäl vid Skövdepolisen, misstänker att de kommer från just stölderna kring Lerdalavägen.

– Det är vi inte helt säkra på än, men det låter ju troligt, säger han till SLA.

"Bra jobbat"

Det var uniformerade poliser som i samband med att de gjorde vissa observationer blev misstänksamma.

– Det var bra jobbat av dem. Jag vill inte gå in på exakt vad som fick dem misstänksamma, men detta ledde poliserna till en tjuvgömma i skogen en bit utanför Skövde, jag kan i nuläget inte säga exakt var.

I skogen hittades förutom strålkastarinsatserna även annat gods som kan komma från andra inbrott, dock inte i närområdet.

Tony Johansson vill inte svara på om man har några misstänkta för stölderna, om polisen kunnat koppla tjuvgömman till några personer.

– Det vill jag inte säga någonting om.

Ett flertal Volvobilar i området kring Lerdalavägen i Skövde utsattes för stölder natten mellan söndagen och måndagen. Gärningsmännen lyckades utan att bli upptäcka montera loss hela strålkastarinsatser på de nya Volvobilarna, SLA berättade om stölderna tidigare i veckan. Polisen hade inga tydliga spår efter gärningsmännen som agerat ”proffsigt” och inte orsakat andra skador på bilarna. Det kändes som svårlösta stölder.

Men nu har åtminstone två kompletta strålkastarinsatser hittats i skogen. Tony Johansson, utredningsbefäl vid Skövdepolisen, misstänker att de kommer från just stölderna kring Lerdalavägen.

– Det är vi inte helt säkra på än, men det låter ju troligt, säger han till SLA.

"Bra jobbat"

Det var uniformerade poliser som i samband med att de gjorde vissa observationer blev misstänksamma.

– Det var bra jobbat av dem. Jag vill inte gå in på exakt vad som fick dem misstänksamma, men detta ledde poliserna till en tjuvgömma i skogen en bit utanför Skövde, jag kan i nuläget inte säga exakt var.

I skogen hittades förutom strålkastarinsatserna även annat gods som kan komma från andra inbrott, dock inte i närområdet.

Tony Johansson vill inte svara på om man har några misstänkta för stölderna, om polisen kunnat koppla tjuvgömman till några personer.

– Det vill jag inte säga någonting om.