11 sep 2015 10:55

11 sep 2015 11:02

Kungen besöker Garnisonens dag

Kung Carl XVI Gustaf besöker Markstridsskolan på Garnisonens dag, lördagen den 19 september. I en ceremoni kommer han att överlämna Markstridsskolans nya förbandsfana.

– Den här fanan är en symbol för gemenskap för oss och överlämmingen är en viktig händelse. Det betyder mycket att kungen tar sig tid att överlämna den, säger Jonny Fagerström, stabschef vid Markstridsskolan.

Kungen kommer också att vara hedersgäst under fordonsparaden och äta lunch med Markstridsskolans personal under dagen.

Besöket är öppet för allmänheten och under garnisonens dag kan man besöka alla förband i Skövde.

– Vill man få en glimt av kungen under ceremonin bör man vara på plats i god tid.

Markstridsskolans huvudområden är utbildning, träning och utveckling och skolans personal har bakgrund inom hela armén. Skolan bär med sig traditioner som utvecklats inom de olika truppslageninfanteri, kavalleri och pansartrupperna. Den nya fanan är utformad som en del av det traditionsarbete som skolan ansvarar för och som lever vidare genom Markstridsskolans verksamhet idag.

– Den här fanan är en symbol för gemenskap för oss och överlämmingen är en viktig händelse. Det betyder mycket att kungen tar sig tid att överlämna den, säger Jonny Fagerström, stabschef vid Markstridsskolan.

Kungen kommer också att vara hedersgäst under fordonsparaden och äta lunch med Markstridsskolans personal under dagen.

Besöket är öppet för allmänheten och under garnisonens dag kan man besöka alla förband i Skövde.

– Vill man få en glimt av kungen under ceremonin bör man vara på plats i god tid.

Markstridsskolans huvudområden är utbildning, träning och utveckling och skolans personal har bakgrund inom hela armén. Skolan bär med sig traditioner som utvecklats inom de olika truppslageninfanteri, kavalleri och pansartrupperna. Den nya fanan är utformad som en del av det traditionsarbete som skolan ansvarar för och som lever vidare genom Markstridsskolans verksamhet idag.

  • Rikard Jansson