16 sep 2015 14:22

16 sep 2015 14:22

Hoppade på offrets huvud

SKÖVDE: Åtalas för grov misshandel

Förts ska mannen ha slagit en Skövdebo i ansiktet och när denne låg ner på marken även upprepade gånger ha hoppat på hans huvud och även utdelat sparkar. Skövdebon fick omfattande skador. Nu åtalas mannen misstänkt för grov misshandel.

Det var under Matfestivalhelgen som den grova misshandeln och även ytterligare två fall av misshandel av normalgraden ska ha inträffat.

Mannen ska först ha gett sig på en Skövdebo vid Resecentrum i Skövde natten till söndagen den aktuella helgen. Enligt åtalet har mannen, som varit häktad sedan den 2 september, tilldelat Skövdebon flera slag i ansiktet och därefter när Skövdebon fallit till marken ha fortsatt att slå honom i ansiktet och även hoppat upprepade gånger på hans huvud. Mannen ska också, enligt uppgifter i åtalet, ha sparkat den liggande mannen i huvudet och mot överkroppen.

Skövdebon fick omfattande skador av misshandeln, bland annat slemhinneblödning i ögat, sårskador, näsbensfraktur och även en fraktur i ena ögonhålan.

Åklagaren anser att brottet är grovt eftersom mannen har orsakat offret omfattande kroppsskador och dessutom har visat särskild hänsynslöshet och råhet genom att fortsätta misshandeln när Skövdebon låg ner på marken och inte hade möjlighet att freda sig.

Samma natt ska mannen också ha misshandlat två andra män. Han ska ha tilldelat dem flera slag i ansiktet. Misshandeln ledde bland annat till att männen fick sårskador, en av dem fick också en tand skadad.

Den åtalade mannen förnekar brott enligt uppgifter i åtalet.

Det var under Matfestivalhelgen som den grova misshandeln och även ytterligare två fall av misshandel av normalgraden ska ha inträffat.

Mannen ska först ha gett sig på en Skövdebo vid Resecentrum i Skövde natten till söndagen den aktuella helgen. Enligt åtalet har mannen, som varit häktad sedan den 2 september, tilldelat Skövdebon flera slag i ansiktet och därefter när Skövdebon fallit till marken ha fortsatt att slå honom i ansiktet och även hoppat upprepade gånger på hans huvud. Mannen ska också, enligt uppgifter i åtalet, ha sparkat den liggande mannen i huvudet och mot överkroppen.

Skövdebon fick omfattande skador av misshandeln, bland annat slemhinneblödning i ögat, sårskador, näsbensfraktur och även en fraktur i ena ögonhålan.

Åklagaren anser att brottet är grovt eftersom mannen har orsakat offret omfattande kroppsskador och dessutom har visat särskild hänsynslöshet och råhet genom att fortsätta misshandeln när Skövdebon låg ner på marken och inte hade möjlighet att freda sig.

Samma natt ska mannen också ha misshandlat två andra män. Han ska ha tilldelat dem flera slag i ansiktet. Misshandeln ledde bland annat till att männen fick sårskador, en av dem fick också en tand skadad.

Den åtalade mannen förnekar brott enligt uppgifter i åtalet.