17 sep 2015 19:00

17 sep 2015 19:00

Förmedlare söker jobb

Nu är representanter från Arbetsförmedlingen ute på arbetsplatserna, de söker efter information och fler jobb.
– Vi har det som vår absolut främsta uppgift, att leta upp jobben, säger Jan Turesson, på Arbetsförmedlingen i Skövde.

Två gånger om året intervjuas arbetsgivare runt om i landet. Arbetsförmedlingen samlar in material för att kunna göra en arbetsmarknadsprognos som denna gång ska presenteras den 9 december.

Många frågor

Arbetsgivarna får bland annat svara på frågor om hur många anställda de har, om de planerar att anställa fler, hur löneutvecklingen ser ut och hur stor efterfrågan det finns på deras produkter och tjänster.

När svaren är sammanställda kommer det att ge en tydligare bild av hur framtidsutsikterna ser ut inom de olika yrkena. Översikten underlättar för handläggarna när de ska hjälpa arbetssökande att hitta ett jobb.

Lokala siffror

I Skövde, Hjo, Tibro och Karlsborg kommer 170 arbetsplatser få besök. De är utvalda ur Statistiska centralbyråns företagsregister och består av kommunernas verksamheter, alla större företag och slumpmässigt utvalda mindre företag. Arbetet med att samla in material började i måndags och håller på i drygt en månad. De har ännu inte fått några indikationer om läget på arbetsplatserna.

En längre tid

Arbetsförmedlingen har gjort prognoserna sedan 1960- talet.

Två gånger om året intervjuas arbetsgivare runt om i landet. Arbetsförmedlingen samlar in material för att kunna göra en arbetsmarknadsprognos som denna gång ska presenteras den 9 december.

Många frågor

Arbetsgivarna får bland annat svara på frågor om hur många anställda de har, om de planerar att anställa fler, hur löneutvecklingen ser ut och hur stor efterfrågan det finns på deras produkter och tjänster.

När svaren är sammanställda kommer det att ge en tydligare bild av hur framtidsutsikterna ser ut inom de olika yrkena. Översikten underlättar för handläggarna när de ska hjälpa arbetssökande att hitta ett jobb.

Lokala siffror

I Skövde, Hjo, Tibro och Karlsborg kommer 170 arbetsplatser få besök. De är utvalda ur Statistiska centralbyråns företagsregister och består av kommunernas verksamheter, alla större företag och slumpmässigt utvalda mindre företag. Arbetet med att samla in material började i måndags och håller på i drygt en månad. De har ännu inte fått några indikationer om läget på arbetsplatserna.

En längre tid

Arbetsförmedlingen har gjort prognoserna sedan 1960- talet.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.