17 sep 2015 18:10

17 sep 2015 18:42

Spelgänget som tog hem 20 000 kronor

Skövde academic game award

Helloin studios vann Skövde academic game award, en tävling som är instiftad av kommunstyrelsen.
– Det visar att spelutvecklingen är en viktig del av Skövdes identitet, säger Lisa Lindgren som delade ut priset.

Teamet Helloin studios utsågs till vinnare för sitt spel ”Thunder league”. I motiveringen stod det att spelet är välgjort, snabbt, intensivt, ganska enkelt och helt klart beroendeframkallande. Spelutvecklarna fick mycket beröm för den eleganta designen. Förutom ett diplom fick teamet ta emot en prissumma på 20 000 kronor, pengar som vinnarna får göra vad de vill för.

Berömde fler

Även ett hedersomnämnande delades ut i form av ett diplom. Det gick till Mostly harmless games för spelet ”Funklift”. I motiveringen stod det att det är ett galet och roligt spel som får användaren att skratta.

Spel konferens

Vinnarna utsågs under Sweden game conference på Gothia science park. Diplomen delades ut av Lisa Lindgren som är varumärkesstrateg på Näringslivsenheten, Skövde kommun. Hon säger att spelindustrin är viktig för staden och att syftet med tävlingen är att stärka stadens ställning som spelutvecklingsort. Det ska också motivera studenterna att fortsätta att utveckla nya spel och kanske starta egna spelföretag i framtiden.

Teamet Helloin studios utsågs till vinnare för sitt spel ”Thunder league”. I motiveringen stod det att spelet är välgjort, snabbt, intensivt, ganska enkelt och helt klart beroendeframkallande. Spelutvecklarna fick mycket beröm för den eleganta designen. Förutom ett diplom fick teamet ta emot en prissumma på 20 000 kronor, pengar som vinnarna får göra vad de vill för.

Berömde fler

Även ett hedersomnämnande delades ut i form av ett diplom. Det gick till Mostly harmless games för spelet ”Funklift”. I motiveringen stod det att det är ett galet och roligt spel som får användaren att skratta.

Spel konferens

Vinnarna utsågs under Sweden game conference på Gothia science park. Diplomen delades ut av Lisa Lindgren som är varumärkesstrateg på Näringslivsenheten, Skövde kommun. Hon säger att spelindustrin är viktig för staden och att syftet med tävlingen är att stärka stadens ställning som spelutvecklingsort. Det ska också motivera studenterna att fortsätta att utveckla nya spel och kanske starta egna spelföretag i framtiden.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.