22 sep 2015 10:49

22 sep 2015 16:27

Dags för förhör i Litauen

Två poliser har nu åkt till Litauen för att förhöra de tidigare häktade i Lisa-mordet, den mordmisstänktes hustru och bror.

– Det finns vissa saker att följa upp med dem, säger kriminalkommissarie Lars Johansson.

Det var i förra veckan som SLA kunde avslöja att åklagaren hade tagit beslut om att två personer, en 34-årig kvinna och en 31-årig man som tidigare varit häktade misstänkta för inblandning i mordfallet men försatts på fri fot, skulle förhöras i Litauen.

Kvinnan är gift med den 35-åring som är häktad misstänkt för mordet på Lisa Holm och 31-åringen är hans bror. På tisdagen reste två polismän från enheten för grova brott i Skövde till Litauen för att genomföra förhören. Även vice chefsåklagaren Lars-Göran Wennerholm är med.

– Förhören är planerade att genomföras under onsdagen. Eftersom det har gått lång tid sedan de förhördes senast finns det en del att följa upp med dem, vissa kompletterande frågor. Men det har under utredningens gång inte kommit fram så mycket mer mot dem. Men vi vet ju inte vad som framkommer under förhören, säger Lars Johansson, chef vid enheten.

Observatörer

Med från Sverige är också de två advokater som var offentliga försvarare för mannen och kvinnan i utredningens början.

– Men de är med som observatörer, litauiska advokater har förordnats åt mannen och kvinnan.

Den mordmisstänkte 35-åringen har gått med på att vara fortsatt häktad till och med den 7 oktober, därmed blir det ingen omhäktningsförhandling i Skövde under onsdagen.

Det var i förra veckan som SLA kunde avslöja att åklagaren hade tagit beslut om att två personer, en 34-årig kvinna och en 31-årig man som tidigare varit häktade misstänkta för inblandning i mordfallet men försatts på fri fot, skulle förhöras i Litauen.

Kvinnan är gift med den 35-åring som är häktad misstänkt för mordet på Lisa Holm och 31-åringen är hans bror. På tisdagen reste två polismän från enheten för grova brott i Skövde till Litauen för att genomföra förhören. Även vice chefsåklagaren Lars-Göran Wennerholm är med.

– Förhören är planerade att genomföras under onsdagen. Eftersom det har gått lång tid sedan de förhördes senast finns det en del att följa upp med dem, vissa kompletterande frågor. Men det har under utredningens gång inte kommit fram så mycket mer mot dem. Men vi vet ju inte vad som framkommer under förhören, säger Lars Johansson, chef vid enheten.

Observatörer

Med från Sverige är också de två advokater som var offentliga försvarare för mannen och kvinnan i utredningens början.

– Men de är med som observatörer, litauiska advokater har förordnats åt mannen och kvinnan.

Den mordmisstänkte 35-åringen har gått med på att vara fortsatt häktad till och med den 7 oktober, därmed blir det ingen omhäktningsförhandling i Skövde under onsdagen.