22 sep 2015 13:31

22 sep 2015 13:37

Niklas Sjöblom slutar som hotelldirektör

Orkade inte med att pendla

Efter en kort tid som hotelldirektör på Billingehus lämnar nu Niklas Sjöblom sin post. Men enligt den nya delägaren, Sivester Jellinek, finns ingen dramatik bakom beslutet.

I december förra året slutade Johan Hedihn som hotelldirektör på First hotel Billingehus. Niklas Sjöblom som har varit i hotellbranschen sedan 1985 och många av åren just som hotelldirektör tog över posten.

Nu står det klart att även han lämnar. Silvester Jellinek, som för en tid sedan köpte en stor del av hotellet, säger till SLA att Niklas Sjöblom ska finnas med i organisationen även om han inte längre är hotelldirektör.

– Han ska hjälpa till med vissa uppgifter, bland annat när det gäller marknadsföring. Skälet till att lämnar chefsposten är att han kände att det inte höll att pendla från Västerås, så det finns ingen dramatik i det beslutet.

Nu är det Silvester Jellinek själv som håller i trådarna. Han arbetar intensivt med de stora förändringar som hotellet genomgår. I juni presenterade han och Asmund Haare, vd för moderbolaget Flying elephant, de stora planerna – hotellet byggs om och till för nästan 300 miljoner kronor.

– Mer är på gång, jag kan säga att vi har fortsatt stora planer, revolutionerande inte bara för hotellet utan för hela Skövde. Om någon månad kan jag nog berätta mer.

Jellinek kommenterar också de rykten som nått SLA som gör gällande att det funnits problem på hotellet i samband med hans övertagande.

– Visst, ett antal anställda har slutat, men det är egentligen inte så konstigt. Hotellet har drivits på ett sätt i många år och nu driver jag det på mitt sätt, vilket är nödvändigt för att nå förändring.

I december förra året slutade Johan Hedihn som hotelldirektör på First hotel Billingehus. Niklas Sjöblom som har varit i hotellbranschen sedan 1985 och många av åren just som hotelldirektör tog över posten.

Nu står det klart att även han lämnar. Silvester Jellinek, som för en tid sedan köpte en stor del av hotellet, säger till SLA att Niklas Sjöblom ska finnas med i organisationen även om han inte längre är hotelldirektör.

– Han ska hjälpa till med vissa uppgifter, bland annat när det gäller marknadsföring. Skälet till att lämnar chefsposten är att han kände att det inte höll att pendla från Västerås, så det finns ingen dramatik i det beslutet.

Nu är det Silvester Jellinek själv som håller i trådarna. Han arbetar intensivt med de stora förändringar som hotellet genomgår. I juni presenterade han och Asmund Haare, vd för moderbolaget Flying elephant, de stora planerna – hotellet byggs om och till för nästan 300 miljoner kronor.

– Mer är på gång, jag kan säga att vi har fortsatt stora planer, revolutionerande inte bara för hotellet utan för hela Skövde. Om någon månad kan jag nog berätta mer.

Jellinek kommenterar också de rykten som nått SLA som gör gällande att det funnits problem på hotellet i samband med hans övertagande.

– Visst, ett antal anställda har slutat, men det är egentligen inte så konstigt. Hotellet har drivits på ett sätt i många år och nu driver jag det på mitt sätt, vilket är nödvändigt för att nå förändring.