23 sep 2015 15:59

23 sep 2015 16:28

Förhör med 35-åringens fru och bror

Förhören med den 35-årige mordmisstänktes bror och fru i Litauen pågick under flera timmar på onsdagen.

Lars Johansson, chef vid enheten för grova brott i Skövde, är själv inte med på resan till Litauen där de två tidigare häktade personerna, den 35-årige mordmisstänktes 34-åriga hustru och 31-åriga bror, förhördes under onsdagen.

Sent på onsdagseftermiddagen hade Lars Johansson fortfarande inte hört något från de två polismännen som genomförde förhören eller vice chefsåklagare Lars-Göran Wennerholm som också är med i Litauen.

– Men det är inte speciellt märkligt. De två förhören skulle börja vid nio och pågå till eftermiddagen. Om det inte har inträffat något uppseendeväckande lär jag nog inte få kännedom om vad som framkommit under förhören förrän när poliserna återkommer till Skövde på torsdagseftermiddagen.

Kritik

De två har precis som 35-åringen hela tiden förnekat brott.

35-åringens advokat Inger Rönnbäck uttalar i tidningen GT kritik mot polis och åklagare. Hon anser att det är sent påkommet att förhöra de två i Litauen, tre månader efter att de försatts på fri fot. Hon ska också ha sagt att det verkar märkligt att förhören hålls nu.

Lars Johanssons svar på varför förhören hålls så sent i utredningen är enkelt.

– Det är för att det är en form av slutförhör, vi ville ha med allting för att slippa åka tillbaka igen.

Lars Johansson, chef vid enheten för grova brott i Skövde, är själv inte med på resan till Litauen där de två tidigare häktade personerna, den 35-årige mordmisstänktes 34-åriga hustru och 31-åriga bror, förhördes under onsdagen.

Sent på onsdagseftermiddagen hade Lars Johansson fortfarande inte hört något från de två polismännen som genomförde förhören eller vice chefsåklagare Lars-Göran Wennerholm som också är med i Litauen.

– Men det är inte speciellt märkligt. De två förhören skulle börja vid nio och pågå till eftermiddagen. Om det inte har inträffat något uppseendeväckande lär jag nog inte få kännedom om vad som framkommit under förhören förrän när poliserna återkommer till Skövde på torsdagseftermiddagen.

Kritik

De två har precis som 35-åringen hela tiden förnekat brott.

35-åringens advokat Inger Rönnbäck uttalar i tidningen GT kritik mot polis och åklagare. Hon anser att det är sent påkommet att förhöra de två i Litauen, tre månader efter att de försatts på fri fot. Hon ska också ha sagt att det verkar märkligt att förhören hålls nu.

Lars Johanssons svar på varför förhören hålls så sent i utredningen är enkelt.

– Det är för att det är en form av slutförhör, vi ville ha med allting för att slippa åka tillbaka igen.