24 sep 2015 09:00

24 sep 2015 09:00

Skördefest runt sjön Östen

Det är dags för Skördefest runt sjön Östen till helgen. Då visar landsbygdsföretagarna och föreningarna sina verksamheter.

Skördefest runt sjön Östen är en tradition som Föreningen fågelsjö i kulturbygd står bakom. Programmet är digert under både lördag och söndag. Här följer ett axplock: I Horn har Källåsens blomster och trädgård marknad och där finns även många gästutställare.

Vill man gå på loppis finns det i Drängstugan där det också finns hönor. På Frösve Stommen ställer Johan Gustafsson ut sin konst.

Ugglejakt

Konst blir det också i Binnebergs tingshus med Henrik Allert och där blir det också ugglejakt i skenet av ficklampor. I Rörs bygdegård är det utställning och försäljning av bland annat 75 olika sorters pumpor. På Logården i Odensåker är det marknad. Har man gott om äpplen kan man göra sin egen äppelmust på Logården och Källåsen.

Musikunderhållning

I Vads kyrka i Tidan är det musikgudstjänst på lördag kväll. Den heter Sprakande höstfärger och framträder gör Christina Ahlbom samt Magdalena och Oscar Zetterström. I Tidanparken är det också aktiviteter, där blir det bland annat musikunderhållning och spökvandring. I Filadelfiakyrkan har Christina Jonsson, Fägre, släppkalas för sin bok Kristallens ljus.

I Gamla garveriet finns sex utställare på plats och det är öppen gård på Skattegården i Flistad. I Bennys trädgårdsjärnväg körs tågen med belysning på kvällen. Skördefesten avslutas med en gudstjänst i Scoutstugan på söndag kväll.

Skördefest runt sjön Östen är en tradition som Föreningen fågelsjö i kulturbygd står bakom. Programmet är digert under både lördag och söndag. Här följer ett axplock: I Horn har Källåsens blomster och trädgård marknad och där finns även många gästutställare.

Vill man gå på loppis finns det i Drängstugan där det också finns hönor. På Frösve Stommen ställer Johan Gustafsson ut sin konst.

Ugglejakt

Konst blir det också i Binnebergs tingshus med Henrik Allert och där blir det också ugglejakt i skenet av ficklampor. I Rörs bygdegård är det utställning och försäljning av bland annat 75 olika sorters pumpor. På Logården i Odensåker är det marknad. Har man gott om äpplen kan man göra sin egen äppelmust på Logården och Källåsen.

Musikunderhållning

I Vads kyrka i Tidan är det musikgudstjänst på lördag kväll. Den heter Sprakande höstfärger och framträder gör Christina Ahlbom samt Magdalena och Oscar Zetterström. I Tidanparken är det också aktiviteter, där blir det bland annat musikunderhållning och spökvandring. I Filadelfiakyrkan har Christina Jonsson, Fägre, släppkalas för sin bok Kristallens ljus.

I Gamla garveriet finns sex utställare på plats och det är öppen gård på Skattegården i Flistad. I Bennys trädgårdsjärnväg körs tågen med belysning på kvällen. Skördefesten avslutas med en gudstjänst i Scoutstugan på söndag kväll.