05 okt 2015 14:18

05 okt 2015 14:34

Boklok-projekt där restaurang Svansjön låg

Skanska har ägt marken där restaurang Svansjön låg i många år – nu är planen att den ska bebyggas med sex tvåvåningshus.

– Det är Skanskas och IKEA:s gemensamma bostadskoncept Boklok, säger Christer Gunnarsson.

Året var 1992 och Skanska köpte marken av Restaurang Svansjön, i samband med köpet revs restaurangen. Och det fanns tidigt planer för marken.

– Skanska hade då en skiss med sex huskroppar, men det blev inget av den gången. Sedan har väl tomten legat lite i glömska, men nu känner vi att vi har funnit rätt produkt att bebygga den med, säger Skanskas Christer Gunnarsson, projektledare Boklok.

Sex tvåvåningshus

Nu är tanken att på marken där restaurangen en gång låg vid Sjötorpssjön och från vilken många Skövdebor säkerligen har festminnen ska det bli bostäder. Det blir IKEA:s och Skanskas gemensamma bostadskoncept Boklok som kommer till Skultorp.

– Vi planerar att bygga sex tvåvåningshus med fyra lägenheter i varje. Det blir tre- och fyrarummare på 70 till 81 kvadratmeter. Varje lägenhet har en egen uteplats eller en balkong i söderläge eller med sjöutsikt.

– Det blir öppen planlösning, högt i tak och kaklade badrum med tvättmaskin. Husen placeras så att de bildar naturliga mötesplatser med gräsmattor, buskar och äppelträd.

Många intresserade

Intresset kring projektet är redan stort.

– Det är bara tre veckor sedan vi gick ut med det och redan har vi ett 50-tal intressenter. Vi förstår att konceptet intresserar de som köper lägenhet för första gången och även äldre som sålt sin villa. De exakta priserna är inte klara, men insatsen kommer att bli på 1 till 1,5 miljoner kronor.

Gunnarsson är mycket nöjd med projektet.

– Det är bostäder med god design och kvalitet och läget är mycket naturskönt – de boende har bara 100 meter till badbryggan.

Projektet beräknas vara klart vintern 2016/2017.

Året var 1992 och Skanska köpte marken av Restaurang Svansjön, i samband med köpet revs restaurangen. Och det fanns tidigt planer för marken.

– Skanska hade då en skiss med sex huskroppar, men det blev inget av den gången. Sedan har väl tomten legat lite i glömska, men nu känner vi att vi har funnit rätt produkt att bebygga den med, säger Skanskas Christer Gunnarsson, projektledare Boklok.

Sex tvåvåningshus

Nu är tanken att på marken där restaurangen en gång låg vid Sjötorpssjön och från vilken många Skövdebor säkerligen har festminnen ska det bli bostäder. Det blir IKEA:s och Skanskas gemensamma bostadskoncept Boklok som kommer till Skultorp.

– Vi planerar att bygga sex tvåvåningshus med fyra lägenheter i varje. Det blir tre- och fyrarummare på 70 till 81 kvadratmeter. Varje lägenhet har en egen uteplats eller en balkong i söderläge eller med sjöutsikt.

– Det blir öppen planlösning, högt i tak och kaklade badrum med tvättmaskin. Husen placeras så att de bildar naturliga mötesplatser med gräsmattor, buskar och äppelträd.

Många intresserade

Intresset kring projektet är redan stort.

– Det är bara tre veckor sedan vi gick ut med det och redan har vi ett 50-tal intressenter. Vi förstår att konceptet intresserar de som köper lägenhet för första gången och även äldre som sålt sin villa. De exakta priserna är inte klara, men insatsen kommer att bli på 1 till 1,5 miljoner kronor.

Gunnarsson är mycket nöjd med projektet.

– Det är bostäder med god design och kvalitet och läget är mycket naturskönt – de boende har bara 100 meter till badbryggan.

Projektet beräknas vara klart vintern 2016/2017.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.