06 okt 2015 10:14

06 okt 2015 10:14

Inget mordåtal på onsdagen

NYHETER

Vice chefsåklagaren Lars-Göran Wennerholm har varit tydlig med att det inte kommer något åtal mot den mordmisstänkte 35-åringen i morgon onsdag då åtalstiden går ut.

Nu har Wennerholm också formellt lämnat sin begäran om förlängd åtalstid till Skaraborgs tingsrätt i Skövde. Han begär där två veckors förlängning, till och med den 21 oktober. Åtalstiden går alltså ut på onsdagen och därför har inget beslut fattats om åklagaren får igenom sin begäran. Vid förra omhäktningen gick den mordmisstänkte 35-åringen med på förlängd åtalstid utan att omhäktningsförhandling behövde hållas.

I måndags beslutade åklagaren att inte väcka åtal mot den mordmisstänktes fru och bror.

 

 

Nu har Wennerholm också formellt lämnat sin begäran om förlängd åtalstid till Skaraborgs tingsrätt i Skövde. Han begär där två veckors förlängning, till och med den 21 oktober. Åtalstiden går alltså ut på onsdagen och därför har inget beslut fattats om åklagaren får igenom sin begäran. Vid förra omhäktningen gick den mordmisstänkte 35-åringen med på förlängd åtalstid utan att omhäktningsförhandling behövde hållas.

I måndags beslutade åklagaren att inte väcka åtal mot den mordmisstänktes fru och bror.