08 okt 2015 14:30

08 okt 2015 14:33

Berusad körde golfbil – åtalas

Riskerar böter

Mannen var berusad när han körde golfbil en natt i september och han ramlade dessutom av fordonet. Nu åtalas han misstänkt för rattfylleri och riskerar dryga böter.

Mannen som är i 30-årsåldern körde omkring berusad i golfbilen under ett besök vid Knistad golfklubb utanför Skövde. Händelsen inträffade strax efter klockan ett en natt i början av september.

Han fick efter körningen i golfbilen följa med polisen för provtagning och polisen skrev dessutom en trafikrapport om det inträffade. Men innan dess hade han dessutom ramlat ur golfbilen, dock utan att på några allvarliga skador.

Nu kommer också ett åtal mot mannen. Han misstänks för rattfylleri då han har kört golfbilen efter att ha druckit alkoholhaltiga drycker i sådan mängd att alkoholkoncentrationen i hans utandningsluft under eller efter färden uppgick till 0,4 milligram per liter, det motsvarar 0,8 promille alkohol i blodet.

Mannen har i förhör erkänt gärningen.

Nu riskerar han att dömas till dryga böter. Åklagaren föreslår 120 dagsböter.

Mannen som är i 30-årsåldern körde omkring berusad i golfbilen under ett besök vid Knistad golfklubb utanför Skövde. Händelsen inträffade strax efter klockan ett en natt i början av september.

Han fick efter körningen i golfbilen följa med polisen för provtagning och polisen skrev dessutom en trafikrapport om det inträffade. Men innan dess hade han dessutom ramlat ur golfbilen, dock utan att på några allvarliga skador.

Nu kommer också ett åtal mot mannen. Han misstänks för rattfylleri då han har kört golfbilen efter att ha druckit alkoholhaltiga drycker i sådan mängd att alkoholkoncentrationen i hans utandningsluft under eller efter färden uppgick till 0,4 milligram per liter, det motsvarar 0,8 promille alkohol i blodet.

Mannen har i förhör erkänt gärningen.

Nu riskerar han att dömas till dryga böter. Åklagaren föreslår 120 dagsböter.