09 okt 2015 21:45

12 okt 2015 21:51

7:kt sköj på revypremiär

Bygdegården var fullsatt till sista plats

Publiken slöt upp i när det under fredagskvällen var premiär för Skövde revyns uppsättning av årets revy, 7:kt sköj.

För första gången satte Skövde revyn upp sin årliga revy i Sventorps bygdegård som ligger en mil utanför Skövde. Det avskräckte dock inte publiken som fyllde upp stolarna i salen till sista plats.

Med från början

Publiken var med på noterna redan från början och klappade i händerna när ensemblen gjorde entré med ett stort sångnummer. Resan började sedan med att chefen för ett stort företag kallade in sina anställda på utvecklingssamtal. Han lyckas dock reta upp sina anställda så till den milda grad att de säger upp sig med omedelbar verkan. Något som senare visar sig passa chefen alldels utmärkt. Pisa-rapporten, pensionerade NHL-spelare och de flesta av Sveriges älskade barnboksfigurer får sig en känga innan livet på polisstationen visar hur komplicerat det kan vara med regnbågsfamiljer.

Köss och potäter

Curt Kjellén lät sedan publiken sjunga med i en allsång som förklarade hur lätt det kan vara att byta ut en ”köss” mot ”potäter” och Jennifer Kihlstedt sjöng om livet i vårdsalen.

Stor efterfrågan

Fredagens premiär var den första av åtta planerade föreställningar, men den stor efterfrågan har gjort att det redan nu planeras för extra föreställningar. Ensemblen består, förutom nykomlingen Pontus Kråklind, av Göran Låstberg, Curt Kjellén, Anette Johansson, Niclas Johansson, Neta Kihlstedt-Åhs och Jennifer Kihlstedt. Med på scen fanns också musikern Peter Åhs.

För första gången satte Skövde revyn upp sin årliga revy i Sventorps bygdegård som ligger en mil utanför Skövde. Det avskräckte dock inte publiken som fyllde upp stolarna i salen till sista plats.

Med från början

Publiken var med på noterna redan från början och klappade i händerna när ensemblen gjorde entré med ett stort sångnummer. Resan började sedan med att chefen för ett stort företag kallade in sina anställda på utvecklingssamtal. Han lyckas dock reta upp sina anställda så till den milda grad att de säger upp sig med omedelbar verkan. Något som senare visar sig passa chefen alldels utmärkt. Pisa-rapporten, pensionerade NHL-spelare och de flesta av Sveriges älskade barnboksfigurer får sig en känga innan livet på polisstationen visar hur komplicerat det kan vara med regnbågsfamiljer.

Köss och potäter

Curt Kjellén lät sedan publiken sjunga med i en allsång som förklarade hur lätt det kan vara att byta ut en ”köss” mot ”potäter” och Jennifer Kihlstedt sjöng om livet i vårdsalen.

Stor efterfrågan

Fredagens premiär var den första av åtta planerade föreställningar, men den stor efterfrågan har gjort att det redan nu planeras för extra föreställningar. Ensemblen består, förutom nykomlingen Pontus Kråklind, av Göran Låstberg, Curt Kjellén, Anette Johansson, Niclas Johansson, Neta Kihlstedt-Åhs och Jennifer Kihlstedt. Med på scen fanns också musikern Peter Åhs.

  • Anna Leijon