10 okt 2015 08:00

10 okt 2015 09:50

Vandalism vid Rydskolan

Krossade fönster och förstörde övervakningskamera

Rydskolan har under slutet av september utsatts för flera fall av skadegörelse. Både fönster och en övervakningskamera har förstörts.

Det framgår av ett antal polisanmälningar som Skövde kommuns servicesektor gjort.

Måndagen 21 september. En fastighetsförvaltare upptäckte att någon förstört en övervakningskamera på baksidan av skolan. Dessutom har fyra stuprör rivits ned och markbeläggning har rivits upp. Enligt polisanmälan är det osäkert om det finns några uppgifter på filmen från övervakningskameran.

24 september: Ny polisanmälan från Skövde kommun fastighetsavdelning till polisen. Nu har fem fönster krossats.

Vid 21.40-tiden den 25 september upptäckte en anmälare att sju personer försökte krossa ett stort fönster, 150x 80 centimter. Yttersta glaset är krossat. Enligt anmälaren var det tre killar och fyra tjejer i gruppen.

30 september. Kommunens fastighetsingenjör polisanmäler ytterligare en skadegörelse. Den här gången har två treglasfönster vid skolan krossats.

Det framgår av ett antal polisanmälningar som Skövde kommuns servicesektor gjort.

Måndagen 21 september. En fastighetsförvaltare upptäckte att någon förstört en övervakningskamera på baksidan av skolan. Dessutom har fyra stuprör rivits ned och markbeläggning har rivits upp. Enligt polisanmälan är det osäkert om det finns några uppgifter på filmen från övervakningskameran.

24 september: Ny polisanmälan från Skövde kommun fastighetsavdelning till polisen. Nu har fem fönster krossats.

Vid 21.40-tiden den 25 september upptäckte en anmälare att sju personer försökte krossa ett stort fönster, 150x 80 centimter. Yttersta glaset är krossat. Enligt anmälaren var det tre killar och fyra tjejer i gruppen.

30 september. Kommunens fastighetsingenjör polisanmäler ytterligare en skadegörelse. Den här gången har två treglasfönster vid skolan krossats.