12 okt 2015 17:41

12 okt 2015 21:04

.com enligt Bards egen filosofi

Underhållande föreläsning invigde business week

Skövde är en framtidsstad, deklarerade cyberfilosofen Alexander Bard när han invigde Skövde business week på måndagen.
– Ni har högskola, innovativa entreprenörer och X2000. Allt detta är förutsättningar för att lyckas, säger 54-åringen till SLA.

Den karismatiske juryprofilen från Idol är kanske mest känd för den breda massan som artist (BWO, Army of lovers), låtproducent och provokativ debattör, men har under lång tid haft en parallell karriär som författare och föreläsare.

Tillsammans med radarpartnern Jan Söderqvist har Bard, utbildad vid Handelshögskolan, pekat ut och förutspått informationssamhällets och digitaliseringens riktningar långt innan de trätt i kraft.

”Briljant filosof”

– Jag har haft förmånen att tjäna fett med pengar och turnera världen. Det var skitkul i 25 år, men nu har jag lämnat musikbranschen. Idol är min tack- och avskedsföreställning. Nu åker jag världen runt och tjänar en massa pengar som föreläsare i stället! skrattar Bard när SLA träffar honom på Gothia science park.

– Jag vill fortsätta skriva böcker och vara briljant i det jag gör, och jag är en briljant digital filosof, slår han fast med ett brett leende bakom det stora yviga skägget.

Bard är klädd i shorts, färgglad skjorta och höga gröna strumpor när han studsar ut på scenen. Föreläsningen följer inte några mallar och powerpointduken är ersatt med en stor whiteboardtavla där han kan rita och skriva mellan sina fyndiga oneliners.

Digitala nätverk

Det är underhållande, går i ett rasande tempo, och det (mesta) han säger förefaller självklart. Som varför unga kvinnor är företagens största tillgång i den digitaliserade globala konkurrensen.

– De har levt hela sina liv med att kommunicera med smartphones och laptops och har hunnit bygga upp nätverk över hela världen redan vid 30. Vad kan deras 60-årige företags-vd, givetvis en man, om internet i jämförelse?

Skövdes roll när urbaniseringen vänder (”Ni har kommunikationerna”) och storstäderna överges var också ämnen som Alexander Bard hann med innan professor Michael Dahlén och minnesmästaren Jonas von Essen stod på programmet.

– En perfekt start på veckan, summerade projektledaren Lisa Lindgren.

Den karismatiske juryprofilen från Idol är kanske mest känd för den breda massan som artist (BWO, Army of lovers), låtproducent och provokativ debattör, men har under lång tid haft en parallell karriär som författare och föreläsare.

Tillsammans med radarpartnern Jan Söderqvist har Bard, utbildad vid Handelshögskolan, pekat ut och förutspått informationssamhällets och digitaliseringens riktningar långt innan de trätt i kraft.

”Briljant filosof”

– Jag har haft förmånen att tjäna fett med pengar och turnera världen. Det var skitkul i 25 år, men nu har jag lämnat musikbranschen. Idol är min tack- och avskedsföreställning. Nu åker jag världen runt och tjänar en massa pengar som föreläsare i stället! skrattar Bard när SLA träffar honom på Gothia science park.

– Jag vill fortsätta skriva böcker och vara briljant i det jag gör, och jag är en briljant digital filosof, slår han fast med ett brett leende bakom det stora yviga skägget.

Bard är klädd i shorts, färgglad skjorta och höga gröna strumpor när han studsar ut på scenen. Föreläsningen följer inte några mallar och powerpointduken är ersatt med en stor whiteboardtavla där han kan rita och skriva mellan sina fyndiga oneliners.

Digitala nätverk

Det är underhållande, går i ett rasande tempo, och det (mesta) han säger förefaller självklart. Som varför unga kvinnor är företagens största tillgång i den digitaliserade globala konkurrensen.

– De har levt hela sina liv med att kommunicera med smartphones och laptops och har hunnit bygga upp nätverk över hela världen redan vid 30. Vad kan deras 60-årige företags-vd, givetvis en man, om internet i jämförelse?

Skövdes roll när urbaniseringen vänder (”Ni har kommunikationerna”) och storstäderna överges var också ämnen som Alexander Bard hann med innan professor Michael Dahlén och minnesmästaren Jonas von Essen stod på programmet.

– En perfekt start på veckan, summerade projektledaren Lisa Lindgren.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.