12 okt 2015 16:11

12 okt 2015 16:11

Dödshotade fyra – åtalas

Tibrobo förnekar brott

Mannen tog ett hårt grepp runt en kvinnas hals och han dödshotade både henne och andra personer. Nu åtalas mannen misstänkt för misshandel och olaga hot.

Händelserna som nu har lett fram till åtalet mot mannen, hemmahörande i Tibro, inträffade i våras. Mannen ska då ha tagit ett hårt grepp med sin arm runt en kvinnas hals. Hon kände både andnöd och smärta. För denna gärning åtalas mannen misstänkt för misshandel. Han förnekar brott.

Han förnekar även att han samma dag ska ha hotat kvinnan och ytterligare tre personer genom att bland annat säga att han ska ”ha ihjäl dem”. Ungefär samma innebörd hade nästa hot mot två av de fyra personerna. Vid ett besök på akuten på sjukhuset i Skövde ska han ha sagt att ”ni ska få stryk”, eller ”jag ska slå ihjäl er”. Också detta hotet förnekas av mannen.

Kvinnan som både ska ha misshandlats och hotats kräver nu drygt 28 000 kronor i skadestånd av mannen, beloppet avser kränkning, sveda och värk och kostnad för reparation av glasögon.

Även två av de tre som ska ha hotats av mannen begär skadestånd, 5 000 kronor vardera.

Händelserna som nu har lett fram till åtalet mot mannen, hemmahörande i Tibro, inträffade i våras. Mannen ska då ha tagit ett hårt grepp med sin arm runt en kvinnas hals. Hon kände både andnöd och smärta. För denna gärning åtalas mannen misstänkt för misshandel. Han förnekar brott.

Han förnekar även att han samma dag ska ha hotat kvinnan och ytterligare tre personer genom att bland annat säga att han ska ”ha ihjäl dem”. Ungefär samma innebörd hade nästa hot mot två av de fyra personerna. Vid ett besök på akuten på sjukhuset i Skövde ska han ha sagt att ”ni ska få stryk”, eller ”jag ska slå ihjäl er”. Också detta hotet förnekas av mannen.

Kvinnan som både ska ha misshandlats och hotats kräver nu drygt 28 000 kronor i skadestånd av mannen, beloppet avser kränkning, sveda och värk och kostnad för reparation av glasögon.

Även två av de tre som ska ha hotats av mannen begär skadestånd, 5 000 kronor vardera.