13 okt 2015 08:00

13 okt 2015 08:26

Polisen jagade koppartjuvar

Ett vittne såg vid tretiden på tisdagsmorgonen två män med luvtröjor lasta över saker från en blå personbil till en mörk kombibil på parkeringen vid Skaraborgs sjukhem på Lögegatan i centrala Skövde.

Den ena bilen körde sedan i väg. Vittnet ringde polisen och när patrullen kom till platsen sprang de två männen iväg. Patrullen eftersökte dem med hund, spåren ledde patrullen till den närliggande kyrkogården och Garpaparken innan man tappade bort duon.

Man misstänker att männen blev upplockade av föraren till den mörka kombin. På parkeringen och i den kvarvarande bilen hittades koppar som polisen misstänker är stulen. Såväl bilen, där nyckeln satt i, som kopparn beslagtogs.

Den ena bilen körde sedan i väg. Vittnet ringde polisen och när patrullen kom till platsen sprang de två männen iväg. Patrullen eftersökte dem med hund, spåren ledde patrullen till den närliggande kyrkogården och Garpaparken innan man tappade bort duon.

Man misstänker att männen blev upplockade av föraren till den mörka kombin. På parkeringen och i den kvarvarande bilen hittades koppar som polisen misstänker är stulen. Såväl bilen, där nyckeln satt i, som kopparn beslagtogs.