14 okt 2015 09:29

14 okt 2015 12:34

Kan handla om djurplågeri

NYHETER: Polisanmälan gjord

Hur polisen agerar i ärendet med katterna som hittats dödade i Södra Ryd är oklart.
– Jag har inte fått anmälan ännu, men ärendet kan rubriceras som djurplågeri, säger Tony Johansson vid Skövdepolisen till SLA.

På kort tid har sex katter hittats dödade – en av dem hade uppskuren mage – i området kring Timmervägen i Södra Ryd, vilket SLA rapporterat om tidigare.

Så sent som i söndags hittades en död katt. Det var kattägaren Minna Soirios son som vid en kvällspromenad med hunden hittade katten. Kattdöden har skrämt upp områdets kattägare. ”Det känns så otäckt och självklart blir man väldigt orolig” sade Minna Soirio till SLA.

Katterna har hittats i ett område där Din bostad är fastighetsägare och det är också bostadsbolaget som har polisanmält ärendet.

Men hur polisen går vidare med att utreda vad som hänt med katterna är fortfarande inte bestämt.

– Jag kan inte säga mycket alls om ärendet. Jag vet att det kommit in representanter för att anmäla det hela och för att prata med polis och jag har också uppfattat det som att en anmälan är upprättad, säger Tony Johansson, utredningsbefäl vid Skövdepolisen.

– Men eftersom jag inte har fått den på mitt bord än har jag inte fattat några beslut.

Han säger till SLA att ärendet kan komma att rubriceras som djurplågeri.

– Jag vet inget om detta ärendet och tror därför inget speciellt, men rent generellt kan man säga att om någon går runt och tar livet av andras katter så handlar det om djurplågeri, eller möjligtvis någon annan rubricering.

På kort tid har sex katter hittats dödade – en av dem hade uppskuren mage – i området kring Timmervägen i Södra Ryd, vilket SLA rapporterat om tidigare.

Så sent som i söndags hittades en död katt. Det var kattägaren Minna Soirios son som vid en kvällspromenad med hunden hittade katten. Kattdöden har skrämt upp områdets kattägare. ”Det känns så otäckt och självklart blir man väldigt orolig” sade Minna Soirio till SLA.

Katterna har hittats i ett område där Din bostad är fastighetsägare och det är också bostadsbolaget som har polisanmält ärendet.

Men hur polisen går vidare med att utreda vad som hänt med katterna är fortfarande inte bestämt.

– Jag kan inte säga mycket alls om ärendet. Jag vet att det kommit in representanter för att anmäla det hela och för att prata med polis och jag har också uppfattat det som att en anmälan är upprättad, säger Tony Johansson, utredningsbefäl vid Skövdepolisen.

– Men eftersom jag inte har fått den på mitt bord än har jag inte fattat några beslut.

Han säger till SLA att ärendet kan komma att rubriceras som djurplågeri.

– Jag vet inget om detta ärendet och tror därför inget speciellt, men rent generellt kan man säga att om någon går runt och tar livet av andras katter så handlar det om djurplågeri, eller möjligtvis någon annan rubricering.