14 okt 2015 10:02

14 okt 2015 10:02

Skövdetjur tävlar på Elmia

Tjuren Dalle av Herrgölet från Skövde är en åtta finalister som tävlar om det ärofyllda SIRE-priset på Elmia Lantbruk den 22 oktober.

Den fyra år gamla Herefordtjuren, som ägs av Olle Larsson vid Oden Hereford i Troentorp, är en av åtta tjurar som kommer att exteriörbedömas av internationella rasdomare under tävlingen där Sveriges mest robusta elittjur kommer att koras.

SIRE-priset arrangeras av Agria Djurförsäkring och Svensk Köttrasprövning och handlar om bästa kombination av utseende samt genetiska resultat.

Dalle av Herrgölet, med över 400 avkommor, beskrivs som en komplex tjur med mycket bra avelsvärden för både kalvning och produktion.  Agria Djuerförsäkringar skriver i ett pressmeddelande att ägarna uppskattar hans utstrålning och hans beskedliga lynne, som båda är goda egenskaper att visa upp i utställningsringen. 

I samband med SIRE-priset pågår även en webbtävling där samtliga finalister presenteras utförligt och där allmänheten ges möjloghet att rösta på sin favorit.

Den fyra år gamla Herefordtjuren, som ägs av Olle Larsson vid Oden Hereford i Troentorp, är en av åtta tjurar som kommer att exteriörbedömas av internationella rasdomare under tävlingen där Sveriges mest robusta elittjur kommer att koras.

SIRE-priset arrangeras av Agria Djurförsäkring och Svensk Köttrasprövning och handlar om bästa kombination av utseende samt genetiska resultat.

Dalle av Herrgölet, med över 400 avkommor, beskrivs som en komplex tjur med mycket bra avelsvärden för både kalvning och produktion.  Agria Djuerförsäkringar skriver i ett pressmeddelande att ägarna uppskattar hans utstrålning och hans beskedliga lynne, som båda är goda egenskaper att visa upp i utställningsringen. 

I samband med SIRE-priset pågår även en webbtävling där samtliga finalister presenteras utförligt och där allmänheten ges möjloghet att rösta på sin favorit.