15 okt 2015 23:05

16 okt 2015 13:06

Cejn tog hem utmärkelsen Årets företag

Marcus Allerbjer, koncernchef för 60-årsjubilerande Cejn, är hedrad över utmärkelsen årets företag och han framhåller att företagets framgång inte är en mans förtjänst. ”Detta är ett lagpris för alla anställda.”

När koncernchefen Marcus Allerbjer fick beskedet om att Förtagarna Skövde-Tibro utsett Cejn till årets företag i Skövde blev han stolt och väldigt hedrad. Men han poängterar ödmjukt att företagets framgång sitter i medarbetarna.

”Oerhört viktiga”

– Utmärkelsen är ett lagpris, en laginsats där alla anställda är oerhört viktiga.

Exakt hur man ska fira på företaget är inte helt bestämt. Men troligen blir det något extra vid julfesten.

– Vi har ju firat vårt 60-årsjubileum på olika sätt under året, så det kan väl passa bra då.

Säg Cejn och flertalet Skövdebor vet att det är ett framgångsrikt företag i Hasslum i Skövde. Men frågan är om de vet exakt vad företaget gör, hur stort det är och hur allt började?

60 år 2015

1955 startades Cejn av Carl Erik Josef Nyberg, därav namnet Cejn, då han uppfann och patenterade sin första revolutionerade produkt, snabbkopplingen. Därefter har företaget fortsatt på samma bana och fortfarande är det just snabbkopplingar som är den viktigaste produkten. I dag har man 280 anställda i Skövde – där huvudkontoret finns liksom produktion, produktutveckling och marknadsföring. Ett 70-tal anställda finns vid en anläggning i Skåne. Men total har företaget 550 anställda. De finns vid ytterligare produktionsanläggningar i Brasilien, Kina och USA. Och i 17 länder i världen, i bland annat flertalet länder i Europa, Korea och Indien, finns företagets säljbolag.

Världsledande

Ett världsledande företag i branschen – med huvudkontor och produktionsanläggning i Skövde.

– Skälet till att vi är Skövde trogna är att våra medarbetare, som är vår kompetens, bor här. Men vi vill också verka här eftersom vi vill vara en del i att Skövde växer, att vi får hit mer kompetens, att driva viktiga frågor, som om infrastruktur, med andra aktörer.

Marcus Allerbjer tillhör den tredje generationen i familjeföretag, mamma Inger Landgren och hennes bröder Ove, Bosse och Kent Nyberg (ingen av de tre är i livet i dag) tog över företaget 1970. Marcus bror Carl Allerbjer är också verksam i företaget liksom kusinerna Jenny och Johan Nyberg.

När koncernchefen Marcus Allerbjer fick beskedet om att Förtagarna Skövde-Tibro utsett Cejn till årets företag i Skövde blev han stolt och väldigt hedrad. Men han poängterar ödmjukt att företagets framgång sitter i medarbetarna.

”Oerhört viktiga”

– Utmärkelsen är ett lagpris, en laginsats där alla anställda är oerhört viktiga.

Exakt hur man ska fira på företaget är inte helt bestämt. Men troligen blir det något extra vid julfesten.

– Vi har ju firat vårt 60-årsjubileum på olika sätt under året, så det kan väl passa bra då.

Säg Cejn och flertalet Skövdebor vet att det är ett framgångsrikt företag i Hasslum i Skövde. Men frågan är om de vet exakt vad företaget gör, hur stort det är och hur allt började?

60 år 2015

1955 startades Cejn av Carl Erik Josef Nyberg, därav namnet Cejn, då han uppfann och patenterade sin första revolutionerade produkt, snabbkopplingen. Därefter har företaget fortsatt på samma bana och fortfarande är det just snabbkopplingar som är den viktigaste produkten. I dag har man 280 anställda i Skövde – där huvudkontoret finns liksom produktion, produktutveckling och marknadsföring. Ett 70-tal anställda finns vid en anläggning i Skåne. Men total har företaget 550 anställda. De finns vid ytterligare produktionsanläggningar i Brasilien, Kina och USA. Och i 17 länder i världen, i bland annat flertalet länder i Europa, Korea och Indien, finns företagets säljbolag.

Världsledande

Ett världsledande företag i branschen – med huvudkontor och produktionsanläggning i Skövde.

– Skälet till att vi är Skövde trogna är att våra medarbetare, som är vår kompetens, bor här. Men vi vill också verka här eftersom vi vill vara en del i att Skövde växer, att vi får hit mer kompetens, att driva viktiga frågor, som om infrastruktur, med andra aktörer.

Marcus Allerbjer tillhör den tredje generationen i familjeföretag, mamma Inger Landgren och hennes bröder Ove, Bosse och Kent Nyberg (ingen av de tre är i livet i dag) tog över företaget 1970. Marcus bror Carl Allerbjer är också verksam i företaget liksom kusinerna Jenny och Johan Nyberg.

Pristagare 2015

Utbildningsstipendie: Hugo Andersson

Årets rookie: Ejes Väskor.se webbshop

Skövde kommuns miljöpris: Terrigo AB med Savaq irrigation system

Företagsam ungdom i Skaraborg: Emma Arvidsson

Årets tillväxtbolag: Coffe Stain Studio

Skövde kommuns förtjänsttecken: Ulf Ekström, Revymakarna

Landsbygdsnäringspriset: Bergs prästgård

Näringslivsforums pris: Sweden Game Arena

Industripriset Skaraborg 2015: Mann Teknik, Mariestad

Det goda exemplet: Fredrik Edholm och Kjell Daremark, Skövde kommun, avd IT och verksamhetsutveckling

Årets marknadsförare i Skaraborg: Ållebergsgymnasiet

Skövde kommuns förtjänsttecken: Robert Gustafsson

Årets butik: Grönsakshuset

Årets besöksmål i Skövde: Ryttmästarbostället, Bernhard Englund

Guldnyckeln: Konstnären och keramikern Moa Andersson

Årets företagare: Cejn AB

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.