15 okt 2015 10:04

15 okt 2015 10:04

Julas varuhus på Stallsiken invigt

Kjell Börjesson, Svenljunga, och Egon Tapper, Skövde, stod först i kön när Jula öppnade sitt varuhus på Stallsiken under torsdagsmorgonen.

– Efterlängtat, konstaterade de båda.

För Kjell Börjesson var det dessutom tredje gången gillt som han försökte komma in i varuhuset. Under medlemskvällen i onsdags var han på väg ned till Stallsiken men fastnade första gången i en lång kö på Nolhagavägen.

– Efter 45 minuter vände jag hem till frugans lägenhet här i Skövde. Sedan åkte jag ned sent på kvällen igen men då hade de redan stängt insläppet. Men de var snälla och kom ut med smörgåstårta. Så nu gör jag ett nytt försök, säger Kjell med en halvtimme kvar till öppningsdags.

Både han och Egon Tapper visste vad som lockade inne i butiken.

– Jag ska köpa verktygshyllor, säger Kjell.

– Domkraft har de ett bra erbjudande på, säger Egon i morgonsolen.

Efter onsdagens medlemskväll, då flera tusen personer köade i timmar både utanför och inne i butiken, var det annars betydligt lugnare både under den officiella invigningen.

”Stort intresse”

Uppskattningsvis handlade det om ett par hundra personer som hade kommit till varuhuset strax före nio på torsdagen.

– Det känns väldigt bra att kunna erbjuda Skövdeborna och övriga delar av Skaraborg Julas sortiment på lite närmare avstånd. Vi har fått ett väldigt bra mottagande och märker att vår etablering väcker stort intresse, säger varuhuschefen Johan Duvå.

Närmare 20 personer arbetar på varuhuset där många är nyanställda.

– Jag är själv ny men har jobbat inom handeln i många år. Sedan har några kommit med från Skara och vi har bra uppbackning från Jula centralt. Vi känner oss väl förberedda även om det alltid är speciellt att starta upp en ny butik från grunden.

För Kjell Börjesson var det dessutom tredje gången gillt som han försökte komma in i varuhuset. Under medlemskvällen i onsdags var han på väg ned till Stallsiken men fastnade första gången i en lång kö på Nolhagavägen.

– Efter 45 minuter vände jag hem till frugans lägenhet här i Skövde. Sedan åkte jag ned sent på kvällen igen men då hade de redan stängt insläppet. Men de var snälla och kom ut med smörgåstårta. Så nu gör jag ett nytt försök, säger Kjell med en halvtimme kvar till öppningsdags.

Både han och Egon Tapper visste vad som lockade inne i butiken.

– Jag ska köpa verktygshyllor, säger Kjell.

– Domkraft har de ett bra erbjudande på, säger Egon i morgonsolen.

Efter onsdagens medlemskväll, då flera tusen personer köade i timmar både utanför och inne i butiken, var det annars betydligt lugnare både under den officiella invigningen.

”Stort intresse”

Uppskattningsvis handlade det om ett par hundra personer som hade kommit till varuhuset strax före nio på torsdagen.

– Det känns väldigt bra att kunna erbjuda Skövdeborna och övriga delar av Skaraborg Julas sortiment på lite närmare avstånd. Vi har fått ett väldigt bra mottagande och märker att vår etablering väcker stort intresse, säger varuhuschefen Johan Duvå.

Närmare 20 personer arbetar på varuhuset där många är nyanställda.

– Jag är själv ny men har jobbat inom handeln i många år. Sedan har några kommit med från Skara och vi har bra uppbackning från Jula centralt. Vi känner oss väl förberedda även om det alltid är speciellt att starta upp en ny butik från grunden.