15 okt 2015 17:21

15 okt 2015 17:21

Luktar illa på Östermalm

Miljösamverkan östra Skaraborg har den här veckan fått flera klagomål på störande lukt på Östermalm.

Det är olika boende som klagat en eller flera gånger. Under onsdagen körde en miljöinspektör en rundtur på Östermalm och kände sporadisk lukt på en gata.

Enligt uppgifter har slakteriavfall körts med slambil från till biogasanläggningen vilket kan ha orsakat luktstörningar. Inspektören påtalar i ett mail till ansvariga att det är viktigt att gällande rutiner för hur gatåterföringsledningen används.

Det är olika boende som klagat en eller flera gånger. Under onsdagen körde en miljöinspektör en rundtur på Östermalm och kände sporadisk lukt på en gata.

Enligt uppgifter har slakteriavfall körts med slambil från till biogasanläggningen vilket kan ha orsakat luktstörningar. Inspektören påtalar i ett mail till ansvariga att det är viktigt att gällande rutiner för hur gatåterföringsledningen används.