15 okt 2015 15:45

15 okt 2015 15:46

Misstänkt i stor bedrägerihärva

Häktningsförhandlingen mot Skövdebon som pekas ut som en av huvudmännen i bagerihärvan hålls troligen i Göteborgs tingsrätt på fredagen. I häktningsframställan framgår att han misstänks för ett stort antal brott.

Tidigt i tisdags morse greps den 43-årige Skövdebon, som varit anhållen i sin frånvaro. Var han greps är oklart. Kammaråklagare Carin Kilhamn, vid Ekobrottsmyndigheten i Göteborg, vill inte säga var mannen befann sig när polisen slog till i en gryningsräd mot honom och ytterligare misstänkta i ärendet.

Av häktningsframställan framgår att Skövdebon skulle transporteras till Göteborg under torsdagen eller fredagen, men om det innebär att han greps på sin hemort Skövde är alltså oklart.

– Nej, jag kan inte säga något om det. Jag kommenterar för övrigt inte in i några närmare omständigheter i ärendet, säger hon till SLA.

Hon bekräftar dock att mannen förnekar brott.

I häktningsframställan gällande Skövdebon framgår också att han på sannolika skäl misstänkts för totalt 16 brott, brottstiden anges vara mellan januari 2014 och augusti 2015. Bland annat handlar det om grovt bedrägeri i sju fall, i Göteborg eller på annan plats, två fall av grovt bokföringsbrott i Kristinehamn eller på annan plats och ytterligare ett i Göteborg eller på annan plats. Dessutom har åklagaren även angett att han är på sannolika skäl misstänkt för ett par fall av försvårande av skattekontroll och bokföringsbrott av normalgraden.

Men trots att det redan nu handlar om omfattande misstankar utesluter Carin Kilhamn inte att det blir fler under den fortsatta utredningen.

– Det är inte omöjligt.

Enligt uppgifter från Göteborgs tingsrätt blir det troligen häktningsförhandling mot mannen och ytterligare en misstänkt under fredagen.

SLA har tidigare berättat om Skövdebon som redan 2009 dömdes till fängelse i 4,5 år för grova ekonomiska brott i en mycket omfattande ekobrottshärva i Skövde.

Tidigt i tisdags morse greps den 43-årige Skövdebon, som varit anhållen i sin frånvaro. Var han greps är oklart. Kammaråklagare Carin Kilhamn, vid Ekobrottsmyndigheten i Göteborg, vill inte säga var mannen befann sig när polisen slog till i en gryningsräd mot honom och ytterligare misstänkta i ärendet.

Av häktningsframställan framgår att Skövdebon skulle transporteras till Göteborg under torsdagen eller fredagen, men om det innebär att han greps på sin hemort Skövde är alltså oklart.

– Nej, jag kan inte säga något om det. Jag kommenterar för övrigt inte in i några närmare omständigheter i ärendet, säger hon till SLA.

Hon bekräftar dock att mannen förnekar brott.

I häktningsframställan gällande Skövdebon framgår också att han på sannolika skäl misstänkts för totalt 16 brott, brottstiden anges vara mellan januari 2014 och augusti 2015. Bland annat handlar det om grovt bedrägeri i sju fall, i Göteborg eller på annan plats, två fall av grovt bokföringsbrott i Kristinehamn eller på annan plats och ytterligare ett i Göteborg eller på annan plats. Dessutom har åklagaren även angett att han är på sannolika skäl misstänkt för ett par fall av försvårande av skattekontroll och bokföringsbrott av normalgraden.

Men trots att det redan nu handlar om omfattande misstankar utesluter Carin Kilhamn inte att det blir fler under den fortsatta utredningen.

– Det är inte omöjligt.

Enligt uppgifter från Göteborgs tingsrätt blir det troligen häktningsförhandling mot mannen och ytterligare en misstänkt under fredagen.

SLA har tidigare berättat om Skövdebon som redan 2009 dömdes till fängelse i 4,5 år för grova ekonomiska brott i en mycket omfattande ekobrottshärva i Skövde.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.