16 okt 2015 15:40

16 okt 2015 15:41

Ligaåtalad häktad för nytt brott

En av de åtalade som inte dök upp till narkotikarättegången har nu häktats misstänkt för ett annat brott.

Mannen, som är i 30-årsåldern och hemmahörande i Göteborgstrakten, åtalades som en av tolv personer i den omfattande narkotikaligan i Skövde. Han misstänks bland annat för att ha varit delaktig i en händelse i centrala Skövde i januari. Han och andra ska då ha tvingat en Skövdebo att överlämna två Rolex-klockor till dem och föra över 100 000 kronor till ett bankkonto. En av gärningsmännen, oklart vem av dem, ska vid tillfället ha lyft på sin jacka och visat att han haft en pistol i byxlinningen, personen ska också ha yttrat att ”vi menar allvar”.

Mannen åtalades, men häktades inte för sin inbladning i händelsen och när åtalspunkten skulle tas upp under rättegången i förra veckan kom han inte. Polisen sökte efter mannen för att föra honom till Skövde men utan resultat. I samband med detta anhölls han i sin frånvaro. Samtidigt blev han misstänkt för ett annat brott, inte kopplat till Skövdeärendet. I tisdags verkställdes anhållningsbeslutet och i torsdags begärde också kammaråklagare Jenny Karlsson honom häktad

På fredagen beslutade tingsrätten i Skövde att mannen skulle häktas. Åtal gällande den nya brottsmisstanken, narkotikabrott, ska komma senast den 23 oktober.

Mannen, som är i 30-årsåldern och hemmahörande i Göteborgstrakten, åtalades som en av tolv personer i den omfattande narkotikaligan i Skövde. Han misstänks bland annat för att ha varit delaktig i en händelse i centrala Skövde i januari. Han och andra ska då ha tvingat en Skövdebo att överlämna två Rolex-klockor till dem och föra över 100 000 kronor till ett bankkonto. En av gärningsmännen, oklart vem av dem, ska vid tillfället ha lyft på sin jacka och visat att han haft en pistol i byxlinningen, personen ska också ha yttrat att ”vi menar allvar”.

Mannen åtalades, men häktades inte för sin inbladning i händelsen och när åtalspunkten skulle tas upp under rättegången i förra veckan kom han inte. Polisen sökte efter mannen för att föra honom till Skövde men utan resultat. I samband med detta anhölls han i sin frånvaro. Samtidigt blev han misstänkt för ett annat brott, inte kopplat till Skövdeärendet. I tisdags verkställdes anhållningsbeslutet och i torsdags begärde också kammaråklagare Jenny Karlsson honom häktad

På fredagen beslutade tingsrätten i Skövde att mannen skulle häktas. Åtal gällande den nya brottsmisstanken, narkotikabrott, ska komma senast den 23 oktober.